Het kiezen van een kledingstijl hangt vaak af van de gelegenheid. Hetzelfde geldt voor het dragen van schoenen. Afhankelijk van de activiteit is er voor heren genoeg voorhanden op het gebied van schoenen. Zo komen ze in elke situatie goed voor de dag.

Sneakers

Voor de doorsnee dagen zijn sneakers de schoenen bij uitstek. Toch worden deze vlotte schoenen voor diverse gelegenheden uit het schoenenrek gepakt. Het zacht materiaal draagt erg comfortabel. Niet zo gek dus, dat mannen hier graag de nodige kilometers op lopen.
Als je op het internet rondkijkt, valt direct op, hoeveel keuze er is op dit gebied. In allerlei vormen en kleurstellingen dus voor ieder wat wils. Sneakers staan ook erg leuk onder een nette outfit of een spijkerbroek. In huis worden sneakers dan ook veel gedragen. Dit in tegenstelling tot nette schoenen, die bij thuiskomst vaak direct worden uitgetrokken.

Chelsea boots

Bij een officiële gelegenheid zoals een zakelijke afspraak of feest, zijn chelsea boots een mooie aanvulling op de outfit. Deze nette variant heeft geen veters, maar wel de uitstraling die je bij een nette schoen veel ziet. Door het elastiek aan de zijkant zijn ze eenvoudig aan te trekken. Ze staan erg mooi onder een net pak en zijn een lust voor het oog. Geheel naar voorkeur kan worden gekozen voor een standaard uitvoering of een spits toelopende neus. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in zowel leer als suède uitvoering.

Veterschoenen

De veterschoen is al heel lang op de markt. Bij een hoge wreef zijn dit de ideale schoenen om aan te trekken. Ze zijn in diverse prijsklassen te krijgen. Verschillende merken hebben zich helemaal gestort op de uitstraling van de veterschoen. Hierdoor zijn er tegenwoordig veel bijzondere, opvallende veterschoenen op de markt. Schoenen met een slangenprint of een andere leuke uitvoering zijn een echte blikvanger. Deze worden veel op bruiloften en andere speciale gelegenheden gedragen. Prachtig onder een kostuum maar ook onder een spijkerbroek komen ze goed tot hun recht. Een standaard veterschoen heeft een wat nonchalantere uitstraling dan de nette variant en heeft over het algemeen een goed voetbed.

Hardloopschoenen

Als je gaat sporten, is een goede demping belangrijk om de schokken op te kunnen vangen en je voeten te ontlasten. Afhankelijk van de plek waar de sport beoefend wordt, zijn er diverse hardloopschoenen die elk hun voordelen kennen. Hardlopen op asfalt of een ruig terrein vraagt om andere eigenschappen dan een loopsessie in een zaal. Om een goede schoen uit te kiezen kan een loopanalyse worden gemaakt. Hierbij is goed te zien, hoe de voeten worden afgerold bij het lopen en op welke plekken de meeste druk ontstaat. Dit geeft de sportzaak een goed beeld van de juiste schoen.