Is het inmiddels duidelijk geworden dat je een rughernia hebt? Dat is hartstikke vervelend natuurlijk, vooral als het je veel pijn bezorgt. Je zult daarom zo snel mogelijk willen starten met je behandeling, daarvoor moet je een kliniek of ziekenhuis vinden voor het behandelen en/of opereren van je hernia. Ook moet de behandelaar uiteraard passen bij je wensen. Om de juiste keuze te maken, gebruik je de onderstaande tips.

Zoek naar informatie

Allereerst kan het slim zijn om je wensen voor je hernia behandeling op een rijtje te zetten. Vervolgens kun je op zoek gaan naar informatie dat past bij je wensen. Dit doe je door simpelweg te kijken op het internet. Alle klinieken en ziekenhuizen hebben tegenwoordig websites waarop veel informatie over de behandeling te vinden is. Als dit voldoet aan je wensen dan kan het maar zo dat dit de juiste behandelaar voor je rughernia is.

Lees ervaringen

Nadat je een geschikte behandelaar hebt gevonden die past bij je wensen is het verstandig om de ervaringen van anderen te lezen. Ook dit doe je opnieuw op het internet. Vandaag de dag is het namelijk eenvoudig om online beoordelingen te schrijven en te delen met de rest van de wereld, zo ook over de behandeling hernia die iemand heeft gehad. Lees dit om erachter te komen of anderen tevreden zijn met de behandelaar of juist klachten hebben.

Contacteer je zorgverzekeraar

In Nederland heb je altijd zelf het recht om een kliniek of ziekenhuis te kiezen. Toch wordt dit niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Deze maatschappij sluiten namelijk contracten af met behandelaars en maken hier alsmaar vaker keuzes. Hierdoor kan het maar zo dat je een geschikte arts hebt gevonden terwijl hij/zij geen contract met je zorgverzekeraar heeft. Je moet dan zeer waarschijnlijk bijbetalen, dus kun je mogelijk beter een andere behandelaar kiezen.

Maak kennis

De behandelaar mag op papier nog zo goed bij je passen, als dit in de praktijk tegenvalt is het beter om te kiezen voor een ander. Hier kom je echter alleen achter door daadwerkelijk kennis te maken met de arts, terwijl je je op je gemak moet voelen in de kliniek of het ziekenhuis. Maak daarom een afspraak bij de behandelaar en bespreek de wensen die je hebt en de zaken die je belangrijk vindt. Eventueel kun je ook vragen stellen. Kom je met een goed gevoel bij de behandelaar vandaan? Je hebt dan je keuze gemaakt!