Maak je droomterras werkelijkheid met deze gratis doe-het-zelf-terrasmeubelplannen waarmee je alles kunt bouwen wat je nodig hebt voor een terras dat je niet meer wilt verlaten. Vind manieren om geld te besparen, maak kwaliteitsmeubels en leer gaandeweg veel over eenvoudige bouwtechnieken. Bouw je eigen terrasmeubilair zoals banken en palletbanken, tafels van groot tot klein, en leuke toevoegingen zoals een bar en schommelbank om van uw terras of buitenruimte een terras te maken waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Hier zijn 5 projecten om je op weg te helpen met het DIYen van je tuin!

Buitenbank en salontafel

Begin je terras-make-over door een doe-het-zelf bank en salontafel te maken. De bank heeft een moderne uitstraling met strakke lijnen die ongeveer 72 centimeter lang zijn. De slanke bank past perfect en is daarom perfect voor krappe ruimtes. Onder druk behandeld hout, dekbeits en sealer worden gebruikt op het frame en de tafel, zodat ze allebei bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Buiten Bijzettafel

Een mooie bijzettafel is een must voor je terrasmeubilair én inrichting. Het is een plek waar je drankjes en eten kunt zetten of zelfs als plantenstandaard kunt gebruiken. Deze betaalbare bijzettafel van 0,5 meter bij 2 meter is zo eenvoudig te maken dat zelfs een beginner hem kan bouwen.

Houten boerderijtafel

Als je een klein terras hebt, betekent dat niet dat je geen tafel kunt hebben. Dit plan neemt een bestaande kleine tafel en voegt wat teruggewonnen hout van pallets toe aan de bovenkant. Het resultaat is een geweldig tafeltje waar je aan kunt eten of zelfs als bureau kunt gebruiken.

Eenvoudige Palletbank

Als je van plan bent om zelf terrasmeubilair te maken, is een zitgelegenheid een must. Deze terrasbank is bijna volledig opgebouwd uit pallets. Kussens gemaakt van schuim bedekt met een hangdoek maken de bank af en geven hem een ​​nonchalante look die gemakkelijk te onderhouden is.

Midden-eeuwse lattenbank

Deze houten lattenbank uit het midden van de eeuw zou er geweldig uitzien op een terras, terras of zelfs een tuinhuisje. Het is volledig opgebouwd grenen planken en vastgezet met houtlijm om het een gestapelde look te geven die eruitziet alsof het rechtstreeks uit een catalogus komt. Het veranderen met verf of beits is een andere manier om het een volledig unieke look te geven die helemaal van jou is.

Al dat geklus niets voor jou?

Ook dat begrijpen we maar al te goed, één troost. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop toffe tuinmeubelen online te verkrijgen. Hierdoor hoef jij je woning niet uit en kan je toch de beste deals scoren, allemaal vanuit je luie stoel. Kijk voor het actuele aanbod op De Vries XL Tuinmeubelen! Opzoek naar bijvoorbeeld een toffe loungeset of tuinset? Ook daarvoor kan je goed terecht bij De Vries XL!