Er zijn een aantal verschillende manieren om op reis te gaan. De meeste mensen gaan met de auto, het vliegtuig of het openbaar vervoer op vakantie, maar je kunt ook gaan liften, fietsen of zelfs lopen naar je bestemming. In dit artikel vertellen wij je de voor- en nadelen van reizen met de auto, het vliegtuig en het openbaar vervoer.

Op vakantie met de auto

De meeste gezinnen gaan in de zomervakantie met de auto naar hun vakantiebestemming toe. Ideaal, want je zit in je eigen, vertrouwde auto en kan alle bagage met gemak meenemen. Ook op je bestemming is het fijn, want je hebt altijd een auto tot je beschikking. De nadelen hiervan zijn echter wel, dat een reis erg lang duurt. Zeker met jonge kinderen op de achterbank is dit niet ideaal. Ook kun je niet makkelijk overal heen met de auto. Binnen Europa is het voor de meeste locaties nog wel te doen, maar daarbuiten wordt het al een stuk lastiger. Ook de benzineprijzen zijn een nadeel. En rijd je elektrisch? Dan moet je er rekening mee houden dat de reis naar je vakantiebestemming toe een stuk langer duurt, omdat je tussendoor de auto op moet laden.

Met het vliegtuig op reis

Met het vliegtuig op vakantie gaan is verreweg de snelste mogelijkheid. Binnen een paar uur kun jij al heerlijk op het strand liggen, zonder dat je eerst 14 uur in de auto hebt moeten zitten. En vlieg je via Eindhoven? Dan kun je eenvoudig parkeren Eindhoven airport. Zo kun je dus met je eigen auto naar het vliegveld toe, en hoef je niet met alle bagage en je kinderen eerst de trein in.

Ook wanneer je voor een langere periode op vakantie gaat, is dit geen enkel probleem. Je kunt dan namelijk gebruikmaken van lang parkeren Eindhoven airport. In de tijd dat je auto hier staat, staat hij veilig. Bij de meeste parkeerbedrijven is er camerabewaking aanwezig of is de parkeerplaats afgesloten. Met de shuttlebus wordt je naar het vliegveld gebracht zodat jij je vakantie zonder stress kunt beginnen.

Met de trein op vakantie

Met het openbaar vervoer op vakantie gaan is ook een bekende optie, maar is vooral ideaal wanneer je naar België, Frankrijk, Duitsland of Engeland gaat. Vanuit Nederland kun je dan namelijk een rechtstreekse trein pakken, en dat scheelt je veel tijd en korte overstap momenten. Ga je met kinderen op vakantie? Dan is de trein vaak niet de meest ideale oplossing. Zeker wanneer ze een lange periode stil moeten zitten is dit niet handig, want kinderen hebben nou eenmaal bewegingsruimte nodig.