Op natuurlijke wijze energie opwekken is immens populair, omdat het naast duurzaam ook goed is voor de portemonnee. Wind- en zonne-energie opwekken wordt, dankzij de ontwikkelingen die zich plaatsvinden op dit gebied, alsmaar toegankelijker. Door heel Nederland kiezen veel huishoudens voor zonnepanelen, maar ook zonnepanelen Uden is aan het groeien in populariteit.

 

Geld besparen

Dit is uiteraard één van de meest aantrekkelijke bijkomstigheden om te kiezen voor zonnepanelen. Na een eenmalige investering geeft de zon vervolgens gratis energie, waardoor de maandelijkse rekening bij jouw energieleverancier drastisch verlaagd. Meestal duurt het zo rond de 10 jaar, voordat de panelen zijn terugverdiend. De levensduur van zonnepanelen is zo´n 25 jaar, hierdoor ontstaat er een periode van 15 jaar waarin je gratis energie opwerkt. Dit maakt het aanschaffen van zonnepanelen de investering dubbel en dwars waard.

Bijdragen aan een beter mileu

Duurzaamheid is een term die qua populariteit fors toeneemt en dat is niet zonder reden. Met de klimaatdoelstellingen in het zicht is het belangrijk dat ieder huishouden een steentje bijdraagt. Het feit dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu is voor veel huishoudens dan ook de reden om hierop over te stappen. Zelf ´groende stroom´ opwekken was voorheen nog niet zó gemakkelijk.

Overheidssubsidie

Bij diverse lokale overheden wordt het kiezen voor het afnemen van groene energie beloont, doormiddel van een subsidie. Vaak valt het installeren van zonnepanelen onder zo´n subsidieregeling. Kijk hiervoor altijd even op de website van jouw gemeente, zijn hier onduidelijkheden over? Vaak kun je ook even bellen met een medewerker van de gemeente. Op deze manier krijg je als het ware geld om zonnepanelen te installen, op deze manier gaat het terugverdienen nog sneller! Vanuit de nationale overheid zijn er soms ook bepaalde regelingen actief, waardoor het aanschaffen van zonnepanelen interessanter wordt gemaakt. Zo kan er bijvoorbeeld een regeling zijn, waarbij je de btw kan terugvragen van de aangeschafte zonnepanelen. Kijk voor informatie omtrent dit onderwerp op de website van Rijksoverheid.

Woning stijgt in waarde

Veel aanpassingen aan een woning hebben ook invloed op de waarde van de betreffende woning. Dat geldt ook voor zonnepanelen, omdat jouw huis op een duurzame wijze energie opwekt. Als je twijfelt over het verkopen van je woning, is het voor de toekomstige bewoner(s), zeer prettig als zij geen omkijken hebben naar het installeren van zonnepanelen. Uiteraard zijn er wel bepaalde factoren die de waarde kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de zonnepanelen.

Terug leveren van overige energie

Elke kWh die de zonnepanelen te veel opwekken, kunnen worden teruggeleverd via het stroomnetwerk. Tegenover deze terug levering staat een vergoeding, deze financiële vergoeding is bij elke energiemaatschappij anders dus lees je hier goed op in. Zeker in de maanden waarin jouw huishouden minder stroom nodig heeft om het huis te voorzien, kan het interessant zijn om te kiezen voor zonnepanelen.