De mode voor in 2021 is hevig beïnvloed door de pandemie. Corona, de regels en de gezichtsbescherming hebben duidelijk hun inspiratie afgegeven aan de modehuizen. Comfort en gemak dat zijn de twee key items, die de mode voor zal dragen in 2021. Ook zien we veel hoopvolle kleuren, zoals fris groen en knallend koraal. Een kleurentrend, die het leven lijkt te willen vieren. Verder kijken de modehuizen ook nostalgisch terug naar de trends uit de jaren 90 en 80. De flared pijp jeans met patchwork jas is weer helemaal terug. Net als het oversized jeans jack en die fijne crochet jurken. In dit artikel hebben we de 5 belangrijkste trends onder elkaar gezet.

Bedek je gezicht

Van een wettelijk opgelegd mondkapje een statement item maken, laat dat maar aan de mode over. Je kan natuurlijk met een saai mondkapje naar buiten. Het is alleen veel leuker om een kapje te dragen die matched met je outfit! Ook in 2021 mag je het patroon van je jurk terug laten komen in je masker. Vele merken bieden daarom een mondmasker matching met de kleuren uit de collectie.

Comfortabele hoodies

Loungewear wordt in 2021 omarmt, ideaal voor iedereen die verplicht thuis werkt of zit. Fashionable en comfortabel op de bank hangen, een gouden combinatie natuurlijk. In 2021 mag je niet alleen in je zijde pyjama pak naar buiten flaneren. Ook je hoodie is geheel geaccepteerd als een trendy outfit.

Een streep erdoor heen

Laat je creatieve kant zien en kleed je in de strepen trend, van blokstreep tot een dun streepje in retro kleuren. Draag je streep in een jaren 80 polo met bijpassende kraag. Of ga voor de 90s style met een flared jeans en een mosterdgeel en oranje streep shirt. Wie echt wilt knallen, gaat deze zomer in een crochet strepen verschijning naar buiten.

Hoopvolle kleuren

Groen zal zeer aanwezig zijn in 2021, maar ook andere kleuren gaan we veel gaan zien. Een crisis vraagt natuurlijk om een hoopvolle omzwaai en waar kan je die beter beginnen dan met kleding? Zo zagen we op de catwalk bij Versace fel geel en koraal oranje, maar ook afrikaanse invloeden met koningsblauw en groen. Miu Miu kwam met sporty items geïnspireerd op de jaren 80, in bijna nuon achtig roze en blauw.

Heimwee naar betere tijden

Zoals in elke crisis, kijkt men terug naar de tijden waarin het beter ging. Ook in de mode tijdens deze pandemie zien we invloeden uit de jaren 20, 80 en 90 terug. Van grote puntkragen tot zachte ronde kragen bij Chanel. Chloé grijpt terug naar de jaren 90 met grote riemen en geprinte sweaters en zowel bij Dior als Prada kwam de de klokkende enkellange rok op de catwalk langs. Een crisis geeft ruimte om een duidelijk beeld en gevoel voor een modehuis te creëren. Deze behoefte zorgt voor mooie klassieke items, die gecombineerd met moderne stukken een 2021 stijl neerzetten.