vergadering op locatie
man last van rug op kantoor
zakenmanmettelefoonindehand
Zoeken Menu

Een vergadering op locatie organiseren doe je zo

Ergonomie: het belang van ergonomische kantoormeubelen om de gezondheid en productiviteit van werknemers te verbeteren.

Altijd bereikbaar met een 085 nummer

Het regelmatig houden van vergaderingen is een essentieel onderdeel binnen elk bedrijf. Op deze momenten kunnen collega’s informatie met elkaar uit wisselen, beslissingen nemen en problemen oplossen. Hoewel online vergaderen tegenwoordig zo’n beetje de norm zijn geworden, is het nog steeds belangrijk om ook zo nu en dan een vergadering op locatie te organiseren. In dit artikel geven we je een aantal tips mee, voor als jij de aangewezen persoon bent om dit op je te nemen.

Kies de juiste locatie

Allereerst is het belangrijk om je te oriënteren op geschikte locaties voor het houden van de vergadering. Denk na over zaken als de grootte van de ruimte, de beschikbaarheid van technologie zoals audio- en videofaciliteiten en de bereikbaarheid als je op zoek gaat naar een vergaderlocatie Arnhem (of een andere locatie). De locatie moet goed bereikbaar zijn voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en daarnaast voldoende parkeergelegenheid bieden voor mensen die wel met de auto komen.

Plan de vergadering

Stuur naast de locatie ook een datum en tijdstip door aan de collega’s, zodat men op de hoogte is waar en wanneer ze worden verwacht. Gebruik eventueel een datumprikker zodat iedereen kan aangeven wanneer hij/zij beschikbaar is. Maak voor tijdens de vergadering een duidelijke agenda en stuur deze op tijd naar alle deelnemers. Op deze manier kunnen ze zich goed voorbereiden.

Bereid de ruimte voor

Zorg ervoor dat de vergaderruimte in (bijvoorbeeld in één van de hotels Arnhem centrum) klaar is voor gebruik voordat iedereen arriveert. Zet stoelen, tafels en andere benodigdheden op de juiste manier neer. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor iedereen om comfortabel te kunnen zitten. Controleer ook of alle technologie goed werkt voordat de vergadering begint. Het is nou eenmaal een enorme domper als tijdens de vergadering blijkt dat het grote scherm het niet doet bijvoorbeeld.

Zorg voor catering

Als de vergadering lang duurt, is het belangrijk om catering te regelen. Dit kan variëren van eenvoudige koffie en thee, tot een compleet (lunch)buffet. Houd altijd rekening met eventuele dieetwensen. Zorg er ook voor dat er voldoende drankjes beschikbaar zijn. Van al dat praten krijg je nou eenmaal dorst.

Maak goede afspraken over de uitkomsten

Zorg ervoor dat er aan het einde van de vergadering goede afspraken worden gemaakt over wie verantwoordelijk is voor welke acties en deadlines. Zorg ervoor dat deze afspraken duidelijk worden vastgelegd (notulen!) en gecommuniceerd naar alle deelnemers.

Volg de vergadering op

Na de vergadering is het belangrijk om de acties en afspraken na verloop van tijd op te volgen. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte worden gehouden van de voortgang en dat de deadlines worden gehaald. Plan eventueel een follow-up vergadering (dit zou ook online kunnen) om de voortgang te bespreken en eventuele nieuwe afspraken te maken.