Een verzekering kiezen die bij je situatie past is niet altijd gemakkelijk. Dat is begrijpelijk. Er zijn namelijk ook veel soorten dekkingen, voorwaarden en aanbieders van verzekeringen. Daarom zullen we in dit artikel uitleggen waar je op moet letten, wanneer je een verzekering voor auto, zorg en inboedel wilt kiezen die bij je situatie past. Zo weet je beter hoe je verzekeringen kunt vergelijken.

Waar moet ik op letten bij een autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, heb je de keuze uit 3 soorten dekkingen: WA, WA- beperkt Casco en volledig Casco. Des te duurder de auto dekking is, des te uitgebreider de dekking is voor de autoverzekering. Een duurdere verzekering hoeft echter niet per se te betekenen dat de verzekering beter bij je situatie past. Als je een autoverzekering wilt vinden, die bij je situatie past moet je letten op:
– De waarde van je auto
– De leeftijd van je auto
– Het risico dat je wilt dragen
– De hoogte van de premie

Wat is het verschil tussen de auto dekkingen

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, is het dus belangrijk om te kijken naar deze bovenstaande factoren. De WA-dekking is de minst uitgebreide dekking, waarmee je schade die je aanricht aan anderen en hun spullen verzekert. WA- beperkt is een uitgebreidere verzekering, waarmee je schade die je aanbrengt aan anderen + bepaalde schade aan je eigen auto waaronder diefstal of ruitschade dekt. WA- volledig is de uitgebreidste dekking, waarmee zowel schade die je aanricht aan een ander als ook veroorzaakte schade aan je auto wordt gedekt.

Waar moet ik op letten bij een zorgverzekering

Veel mensen hebben moeite met een zorgverzekering vinden, die daadwerkelijk goed aansluit bij hun persoonlijke levensfase en wensen. Het is ten eerste belangrijk om te kijken naar de zorg die jij nodig denkt te hebben. Verwacht je dit jaar weinig zorg, dan kan een basisverzekering voldoende zijn voor jou. Met de basisverzekering wordt je gedekt voor noodzakelijke zorg. Heb je behoefte aan meer zorg? Dan kun je jezelf altijd verzekeren met aanvullende verzekeringen zoals: fysiotherapie, vaccinatie, anticonceptie en alternatieve geneeswijzen. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk om te kijken naar:
– De hoogte van de premie
– De dekking van de zorgverzekering
– Persoonlijke zorgbehoeften
– Mogelijke kortingen voor je zorgverzekering(bijvoorbeeld zorgtoeslag)

Waar moet ik op letten bij een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt je inboedel tegen schade door onder andere brand, storm en diefstal. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering heb je keuze uit de dekkingen: extra uitgebreid en allrisk. Bij deze verzekeringen is het verschil dat je bij allrisk ook bent verzekerd, als je zelf iets omstoot of laat omvallen. Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten die goed aansluit bij je levensfase, dan moet je letten op de volgende factoren:

– De waarde van je inboedel
– De hoogte van de premie
– De voorwaarden van de dekking
– De hoogte van het risico dat je wilt dragen.

De goedkoopste verzekeringen vergelijken op Verzekering.nl

De beste verzekeringen tegen de laagste premies kun je vinden op Verzekering.nl. Op onze site kun je de goedkoopste verzekeringen voor auto, zorg en inboedel vergelijken en afsluiten. Wij kijken hierbij naar je persoonlijke wensen en voorkeuren. Bekijk welke verzekering het beste bij jou past op Verzekering.nl en vergelijk de goedkoopste verzekeringen!