Zoeken Menu

Elegant in smoking met een klein budget? Lees hier de tips!

5 tips om je huis goed te onderhouden als je weinig tijd hebt

Damesondergoed kopen? Deze punten zijn erg belangrijk!

Een smoking is natuurlijk hét toonbeeld van mannelijke elegantie! Deze graag gekozen dresscode is dan wel buitengewoon stijlvol, maar een smoking kopen is doorgaans niet zo aangenaam voor je portemonnee. In dit artikel geven we praktische en creatieve tips om ook met een klein budget elegant voor de dag te kunnen komen.

1. Laat je smoking vermaken

De pasvorm van een smoking is essentieel. Wanneer je kostuum niet juist valt, sta je direct al 1-0 achter. Als je budget het niet aankan om een smoking aan te laten meten, laat een kant-en-klare smoking dan bij een plaatselijk naaiatelier vermaken. Op die manier zit jouw kostuum alsnog als gegoten, zonder dat het je een vermogen kost.

2. Strik zelf de vlinderdas

Een vlinderdas maakt je smoking echt af. Met een beetje geluk kun je bij de kringloop- of vintagewinkel een zowel betaalbaar als uniek exemplaar op de kop tikken. Wees je er wel van bewust dat het volgens formele etiquette belangrijk is dat je de vlinderdas zelf strikt en geen kant-en-klaar exemplaar koopt.

3. Ga voor een pochet

Als je echt in stijl voor de dag wilt komen kies je voor een pochet. Dit is doorgaans een lapje stof van 30 bij 30 centimeter dat je in de borstzak draagt. Nagenoeg iedere stof is ervoor geschikt. Volgens formele etiquette hoort een pochet wit te zijn, maar tegenwoordig mag je er best wat losser mee omgaan. Vouw de pochet zoals je wilt, zo lang je ‘m maar niet vergeet!

4. Maak het af met manchetknopen

Alhoewel natuurlijk geldt dat overdaad schaad, mag je jezelf best een beetje decoreren met manchetknopen op je smoking. Ga ook hiervoor op zoektocht bij kringloop- en vintagewinkels. Of vraag eens of je opa, vader, broer of neef toevallig nog een mooi setje voor je te leen heeft. Ga niet voor bolletjes, jolige figuurtjes of knoeperds, maar ga voor simpel en classy.