Ben je toe aan nieuwe eetkamerstoelen, omdat de oude kapot zijn? Of heb je gewoon behoefte aan wat nieuws? Er zijn heel veel verschillende soorten stoelen verkrijgbaar, dus het is belangrijk dat je je goed oriënteert. Bij de zoektocht naar nieuwe stoelen is het belangrijk om rekening te houden met twee dingen. Ben je benieuwd waar je op moet letten? Lees verder en kom erachter!

De hoogte

Om te beginnen is het belangrijk om de hoogte van de tafel op te meten. Houd daarbij ook rekening met de dikte van de tafel. Als jouw nieuwe stoelen te laag zijn voor de eettafel, kan je er niet fijn aan zitten en kan het uiteindelijk leiden tot rugklachten. Als je de mogelijkheid krijg om de stoelen uit te proberen thuis, kan je gelijk testen of ze de juiste hoogte hebben. Is dit niet het geval, maar wil je wel graag die stoelen hebben? Dan kan je een kussen laten maken in dezelfde stof als de stoel. Hierdoor zit je dan wat hoger en voorkom je lichamelijke klachten.

Stof

Er zijn heel veel verschillende soorten stoffen voor eetkamerstoelen. Bedenk dus eerst goed wat je mooi vindt en wat past bij de rest van het interieur. Als je een mooie stof hebt gevonden is het belangrijk om te bedenken of het vlekgevoelig is. Het is namelijk niet handig als je kleine kinderen hebt en je kiest voor een lichte suède stof. Hier krijg je de vlekken nauwelijks uit.

UrbanSofa

Nu je weet waar je op moet letten, kan de zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen beginnen. Neem eens een kijkje op de website van UrbanSofa. Deze partij heeft een enorm assortiment aan voordelige eetkamermeubels. Wil je meer informatie over eetkamerstoelen? Neem dan contact op en laat je adviseren.