Het verzenden van een pakketje behoort tot de taken die we over het algemeen niet elke dag uitvoeren. Misschien weet je ongeveer hoe dit proces in elkaar zit en welke stappen je moet doorlopen, maar de kans bestaat ook dat je nog niet zo heel goed op de hoogte bent van dit proces. Gelukkig ben je bij dit blog terecht gekomen. Wij vertellen je namelijk aan de hand van onze ervaring uitgebreid welke stappen jij moet doorlopen om jouw pakketje succesvol aan te laten komen bij de ontvanger. Moet je dus een pakketje verzenden? Lees vooral gauw verder!

Stap 1: een verzendlabel

Het hele verzendproces begint eigenlijk altijd op dezelfde manier: bij de aankoop van een verzendlabel. Zonder verzendlabel is het onmogelijk om een pakketje te versturen. Houd vooral in gedachten dat een verzendlabel zowel jouw- als het adres van de ander aangeeft. Door de barcode op het verzendlabel te scannen, weet de bezorger en de postsorteerder precies waar het pakketje vandaan komt en hoe ver deze nog moet reizen.

Je bestelt jouw verzendlabel het beste online. Door een aantal gegevens in te vullen, kun je jouw verzendlabel kopen. Let er echter wel altijd op dat je van te voren aangeeft om wat voor pakketje het gaat. Als jij namelijk een verzendlabel koopt voor een groot transportpakket terwijl je een brievenbuspakket moet versturen, betaal je hoe dan ook teveel. Zolang je hier scherp op bent, is het aanschaffen van een verzendlabel appeltje eitje! 

Stap 2: pak je product in

Logischerwijs is het nodig dat jij jouw pakketje inpakt. Kies over het algemeen een passende zak of een stevige kartonnen doos en maak gebruik van een boel tape. Het is noodzakelijk dat er op geen enkele manier water bij jouw product kan komen. Zorg er wel voor dat er geen tape over je verzendlabel zit. De barcode hiervan kan namelijk moeilijker te scannen zijn en dan komt jouw pakketje helaas niet op de correcte plaats van bestemming aan.

Stap 3: op de post

Als het bovenstaande allemaal gelukt is, kun je jouw pakketje wegbrengen naar een postkantoor in de buurt. Je krijgt de bevestiging van verzending vaak online toegestuurd, maar je kunt ook altijd nog een bonnetje vragen. Met dit bonnetje is het overigens ook mogelijk om je pakketje te volgen op het moment dat deze verstuurd wordt!