overstappen zorgverzekering
gourmetten kerst
thuis sporten
Zoeken Menu

Overstappen van zorgverzekeraar: hier moet je op letten

Heb je nu al zin in gourmetten met de kerst?

Thuis sporten: 10 tips om dit op een goede manier aan te pakken

Het eind van het jaar nadert. Dat betekent dat je voor een keuze staat: blijf je bij jouw huidige verzekeraar of kies je om te switchen? Misschien heb jij het idee dat je helemaal op je plek zit bij jouw huidige verzekeraar. Het kan ook zo zijn dat je toch tegen wat dingen aangelopen bent tijdens het afgelopen jaar. Als dat het geval is, kan het handig zijn om je te oriënteren op andere mogelijkheden. Wil jij graag overstappen, maar weet je niet zo goed waar je scherp op moet zijn bij de overstap? Lees dan vooral verder. 

Betaal niet te veel

Het leven is erg duur geworden in 2022. Juist daarom wil je de kosten zo veel mogelijk drukken. Helaas kun je er niet volledig aan ontkomen: iedere zorgpremie zal een beetje stijgen. Dit heeft niks te maken met de zorgverzekeraar. De verwachting is dat iedereen in 2023 maandelijks €10 meer moet betalen dan in 2022, ongeacht de verzekeringsmaatschappij. Nu wil je natuurlijk niet te veel betalen. Ga daarom eens op onderzoek uit: welke zorgverzekering biedt het goedkoopste basispakket aan? Er zijn erg veel verschillende aanbieders, toch komen niet alle prijzen overeen. Onderzoek welke basisverzekering aan jouw eisen voldoet én niet al te duur is.

Bedenk wat jij belangrijk vindt

Jouw benodigdheden kunnen veranderen. Misschien had je vorig jaar een heel luxe pakket dat je niet bleek te gebruiken. Het kan ook juist zo zijn dat je dingen tekort bent gekomen in jouw pakket. Als je gaat overstappen, is het belangrijk dat je weet welke kwaliteiten je zoekt in een zorgverzekeraar. Het is van zaak dat je hierbij niet alleen nadenkt over de prijs, maar ook over andere zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan praktisch gebruik: heeft de verzekeringsmaatschappij een goede app die je makkelijk kunt besturen? Andere kwaliteiten of eventuele breekpunten kunnen bijvoorbeeld liggen bij: de (klanten)service, integriteit en het aanbod.

Doe onderzoek

Je wil graag een goede zorgverzekering kiezen. Juist daarom is het zo belangrijk dat je een nauwkeurig onderzoek uitvoert. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een zorgverzekering bij VinkVink op het oog hebt. Dan wil je eerst alles weten over deze verzekeringsmaatschappij. Kijk eerst zelf op hun website, in dit geval zou dat vinkvink.nl zijn. Ga daarnaast het gesprek aan met mensen. Vraag wat hun ervaringen zijn met zorgverzekeraars. Schroom ook vooral niet om recensies te lezen. Dit kan een hele waardevolle manier zijn om te ontdekken of een zorgverzekering wel of niet bij jou zal gaan passen.