Schopt je kindje al goed en voel je hem draaien en keren? Dan is je kindje waarschijnlijk net zo enthousiast om deze wereld te betreden dan jij bent om je kindje te leren kennen. Tijd om even een laatste check te doen van je babykamer! Ben je op zoek naar tips om de perfecte babykamer te maken voor je kindje? Dan is dit een blog voor jou, want ik vertel je hier graag meer over!

Standaard babymeubels

De standaard babymeubels kennen we hoogstwaarschijnlijk allemaal wel. Een wieg, een speelbox, speelkleed, verschoontafel etc. Deze items heb je waarschijnlijk ook al in je babykamer staan, maar kende je deze items al? Deze raad ik je zeker aan, want deze zijn niet alleen handig ze maken je werk als ouder ook een stuk gemakkelijker!

Een Luieremmer

Geen zin in de vieze geurtjes van de luiers? Geen zorgen! Met een luieremmer heb je hier geen last van. Deze is namelijk dicht en houden de geurtjes tot een minimum. Sommige zeggen ook dat ze geurloos zijn, maar helaas verschilt dit toch van luieremmer tot luieremmer. Een extra tip die ik je graag wil meegeven is om een vuilniszak te gebruiken waar een geurtje aan zit. Zo heb ik speciale kleine vuilniszakken die ik in mijn luieremmer stop waar een lavendel of zelf een rozengeur aan zit!

Een babynestje

Een ander item die jouw leven als ouder een stuk gemakkelijker zal maken is een babynestje. Dit is een soort bedje voor je baby die je in de box kan leggen. Dit is overigens alleen aangeraden voor baby´s jonger dan 8 maanden en je moet bij het gebruik van een babynestje altijd een oogje in het zeil houden. Waarom is dit nestje zo handig? Hiermee heb je overal waar je gaat een babybedje bij je. Ga je een dagje naar het strand en wilt je baby een dutje doen? Of ga je overnachten in een hotel die geen babybedje heeft dan komt zo’n babynestje zeker van pas!

Waar haal je goedkoop baby items?

Op zoek naar babymeubels, kleren, boeken, speelgoed en meer? En dit het liefst voor een klein budget? Dat is mogelijk! Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Bij deze plekken heb ik voor een klein prijsje mijn ideale kinderkamer kunnen samenstellen. Heb je vriendinnen of familie die ook net een kindje hebben gehad? Dan kan het zijn dat hun kleding hebben waar hun spruit is uitgegroeid. Aan hun kan je altijd vragen of hun de oude kleertjes willen weggeven of verkopen. Op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel hebben ze meestal ook een groot aanbod! Daar heb ik mijn box van en ook al zitten er kleine beschadigingen ben ik er toch blij mee. Overigens vallen de kleine beschadigen nauwelijks op en functioneert de box nog steeds naar behoren.

Een comfortabel voorleeshoekje

Door je baby voor te lezen uit een voorleesboek prikkel je de creatieve verbeelding van je kindje op een leuke manier. Samen lezen kan later ook heel veel voordelen hebben dus als je nu al begint went je kind zich hieraan. Lezen ontspant ook zowel jouw kind, maar ook jou. Op deze manier kan je even stoom afblazen en helemaal tot rust komen in het bijzijn van je kind, voordat de andere huishoudelijke taken op je staan te wachten. Er bestaan ook kinderboeken 1 jaar. Dit zijn kinderboeken waarbij je kindje langzaamaan kan leren te lezen met jouw hulp!

Ik hoop dat mijn tips je een beetje geholpen hebben bij het maken van de ideale kinderkamer. Ik wens jou heel veel succes en plezier met je kleine kindje.