Beveiliging van de werkplek is een van de meest over het hoofd geziene maar essentiële onderdelen van het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van jouw bedrijf. Of je nu in het verleden een beveiligingsinbreuk of inbraak heeft meegemaakt of niet, door ervoor te zorgen dat jouw werkplek goed is beveiligd, kan je de kans op een incident voorkomen en aanzienlijk verkleinen. Daarbij geeft het een gevoel van veiligheid voor zowel jezelf als voor het personeel en eventuele klanten die je hebt. Wanneer je gevoelige informatie hebt van jouw klanten willen jouw klanten er wel verzekerd van worden dat deze op een goede beveiligde plek liggen.

Maak gebruik van camera’s

Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar toch wordt het nog niet genoeg gedaan, namelijk gebruik maken van werkzame camera’s. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende modellen en soorten camera’s waardoor er voor elke werkplek wel een model tussen zit, dit kan je ook zien bij spy shop. Wanneer je niet wilt dat de camera’s opvallen kan je juist voor een model gaan die niet eens op een camera lijkt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over kabels, tegenwoordig zijn er draadloze beveiligingscamera’s die dus geen kabel nodig hebben om te kunnen werken.

Zorg voor een goede verbinding

Tegenwoordig worden heel veel documenten en belangrijke informatie via een computer opgeslagen of doorgestuurd. Hierdoor is het zeer belangrijk dat je gebruik maakt van een goede en veilige verbinding. Wanneer dit niet het geval is, zal jouw netwerk sneller aangevallen kunnen worden door cybercriminelen waardoor ze alles in jouw computer kunnen zien. Juist wanneer ze weten dat hier belangrijke informatie tussen kan zitten, zullen ze je chanteren totdat je het geld hebt gegeven wat ze graag willen. Controleer jouw beveiliging dus met regelmaat en wanneer je merkt dat deze niet meer veilig is zal je op zoek moeten gaan naar een andere.

Heb een noodalarm

Elk gebouw heeft een brandalarm en steeds meer werkplekken hebben ook een noodalarm. Dit alarm zit vaak op een verborgen plek die de werknemers gemakkelijk kunnen bereiken in geval van nood. Dit kan bijvoorbeeld bij een overval zijn. Wanneer op deze knop wordt gedrukt zal de politie geïnformeerd worden en zo snel mogelijk op locatie komen, zonder dat er een geluid afgaat of dat iemand anders het ook maar zal merken. Dit beveiligingssysteem kan je werknemers meer vertrouwen geven en zeker wanneer je al eens eerder overvallen bent, is het geen overbodige luxe.

Toegangscontrole systeem

Wanneer je niet wilt dat iedereen zomaar in en uit kan lopen bij jouw kantoor kan je voor een toegangscontrole systeem kiezen. Hiervoor zijn verschillende modellen die zo ieder zijn eigen voor en nadelen hebben. Je kan er voor kiezen om poortjes te plaatsen die alleen maar open gemaakt kunnen worden door de beveiliging na controle of gaan werken met pasjes die de poortjes of deuren juist open kunnen maken zonder beveiliging. Over het algemeen kan dit een grote uitgaven zijn waar je goed over moet nadenken, maar wanneer je vind dat dit nodig is of het vermoeden hebt dat er vaak mensen op kantoor zijn die er niet horen, zal dit wel de juiste keuze zijn.