Als je jouw huis wilt upgraden, maar een klein budget hebt en duurzame keuzes wilt maken, is de keuken het gebied waar je het meeste waar krijgt voor je geld. De keuken is de plek waar je gerechten bereid voor je dierbaren maar misschien ook wel de plek waar je vrienden laat zitten voor een gezellige borrelavond. Wanneer je niet meer tevreden bent over je keuken kan je dit gemakkelijk en laagdrempelig oplossen. Je hebt er niet eens een dikke portemonnee voor nodig om jouw keuken toch weer gezellig en nieuw aan te laten voelen.

Voeg een spatscherm toe

Het toevoegen van een spatscherm kan een groot verschil maken om de persoonlijkheid van jouw keuken te versterken. Tegenwoordig zijn deze spatschermen niet meer simpel doorzichtig maar hebben ze verschillende soorten modellen. Daarbij kan je ook een muursticker kopen en deze achter het spatscherm plakken. Op deze manier kan je de spatscherm hebben die jij graag wilt en komt het ook nog eens mooi naar buiten. Voorheen waren het de muurstickers babykamer waardoor ze zo populair werden maar tegenwoordig is het dus voor de keuken ook een hele trend geworden. Als je nog een vrije wand heb, kan je daar ook nog iets leuks op plakken.

Verf je keuken kasten

Met een likje verf kan je al heel ver komen en dit is ook zo voor de keuken. Wanneer je bent uitgekeken op je huidige keukenkastjes en geen budget hebt om nieuwe aan te schaffen, kan je dus proberen om jouw keukenkastjes te verven. Natuurlijk moet je wel even goed opletten wat voor ondergrond de keukenkastjes hebben. Wanneer dit hoogglans is, wordt het namelijk een lastige klus. Ondergronden zoals hout of kunststof kan je wel gemakkelijk verven. Zorg er voor dat je het goed schuurd en een primer gebruikt. Als alleen de keukenkastjes zelf niet genoeg zijn, kan je ook het aanrechtblad verven of bestickeren.

Verander de handvaten

Nog een laagdrempelige en goedkope manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven is door alle handvatten te veranderen van de keukenkastjes en lades. Je huidige handvatten kan je gemakkelijk verwijderen met een schroevendraaier. Als je op zoek bent naar nieuwe handvatten kan je ook kijken bij een kringloopwinkel. Juist voor bijzondere en oude spullen, ben je bij een kringloopwinkel aan het juiste adres. Buiten het vervangen van de handvatten kan je er ook voor kiezen om je huidige handvatten een nieuwe kleur te geven. Ook dit kan niet bij alle materialen maar wanneer jouw handvaten van roestvrijstaal zijn, is het geen probleem om ze een andere kleur te spuiten. Haal ze er wel eerst van af zodat je jouw keukenkastjes niet mee spuit.

Maak gebruik van decoratie

Je hoeft niet eens te klussen om je keuken een upgrade te geven. Soms zijn de kleine details juist wat het grote verschil maakt. Natuurlijk is je keuken een plek om eten te maken maar dan nog mag dit ook een gezellige plek zijn. Maak dus ook in je keuken gebruik van wat bruikbare accessoires. Denk hierbij aan een leuke keukenrolhouder, een mooie messenhouder of een mooie wandrek waar je jouw beste recepten aan kan ophangen.