heftruck loods
thuis sporten
man last van rug op kantoor
Zoeken Menu

Voordelen van LED verlichting voor bedrijven

Thuis sporten: 10 tips om dit op een goede manier aan te pakken

Ergonomie: het belang van ergonomische kantoormeubelen om de gezondheid en productiviteit van werknemers te verbeteren.

Voor bedrijven kan het interessant zijn om te investeren in LED verlichting. Zeker omdat deze verlichting verschillende voordelen heeft. Deze worden in dit artikel besproken.

Besparen

Heb je een industrieel bedrijf? Dan kan het financieel interessant zijn om over te stappen van traditionele verlichting naar LED verlichting. De aanschaf van industriële led verlichting is even een investering. Maar deze kosten verdien je binnen 2 jaar terug doordat je minder stroom verbruikt. LED verlichting verbruikt 90% minder energie dan een gloeilamp en 85% minder energie dan een halogeenlamp. Samengevat, door het gebruik van LED verlichting kun je aardig besparen op je energiekosten.

Duurzaam

LED verlichting heeft een lange levensduur. De gemiddelde levensduur van LED verlichting is circa 30.000 tot 50.000 uur. Maar inmiddels kunnen sommige LED verlichting tot wel 100.000 uur meegaan. LED verlichting gaat, afhankelijk van het gebruik, zo’n 15 tot 25 jaar mee. Wat betekent dat ze minder vaak hoeven te worden vervangen dan traditionele verlichting. Wanneer de verlichting op moeilijk bereikbare plekken hangt, is dit zeker een voordeel.

Veiliger

Industriële led verlichting ook veilig. LED verlichting produceert weinig hitte, wat betekent dat ze minder kans hebben om brand te veroorzaken. LED verlichting is zeer geschikt in een werkomgeving omdat er weinig tot geen trillingen in het licht zitten. Dit is goed voor de concentratie en zorgt ervoor dat werknemers een stuk minder snel last krijgen van hoofd- of oogpijn. Waardoor ze productiever zijn.

Milieuvriendelijker

Een ander voordeel van LED verlichting is dat het milieuvriendelijk is. LED verlichting bevat geen kwik of andere schadelijke stoffen, wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu en voor de gezondheid van je medewerkers. In tegenstelling tot sommige traditionele verlichtingsbronnen, zoals fluorescentielampen, bevatten LED-lampen geen ultraviolette of blauwe lichtstralen, wat kan leiden tot huidirritatie of oogproblemen. Ook produceert LED verlichting weinig afval bij het vervangen. Dit maakt het een duurzame keuze voor bedrijven die bewust bezig zijn met het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Lichtkleuren

LED verlichting heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van lichtkleuren. Zo kun je de lichtkleur van LED veranderen. Een lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Voor LED verlichting werkplaats is een lichtkleur van 5000K een geschikte kleurtemperatuur. Op kantoor is fris licht het prettigst om bij te werken. 4000K is hiervoor een goede kleurtemperatuur. Een showroom vraagt om een warmer licht. Een kleurtemperatuur van 3000 tot 4000K is hiervoor een goede keuze.

Soorten ledverlichting

Industriële led verlichting is ook flexibel. Er zijn verschillende soorten led-verlichting beschikbaar, waaronder plafondlampen, wandlampen en lichtbalken. Dit maakt het gemakkelijk om het licht aan te passen aan de behoeften van een bepaalde ruimte of taak. LED verlichting kan ook gemakkelijk worden gedimd, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan verschillende lichtniveaus afhankelijk van de behoefte.

In dit artikel heb je kunnen lezen dat je door overstappen op LED verlichting aardig kunt besparen op energiekosten. Ook gaat LED verlichting langer mee, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen. Daarnaast is LED verlichting veiliger omdat ze minder heet worden. Tenslotte is de verlichting ook nog eens minder belastend voor het milieu. Kortom, genoeg redenen om over te stappen op LED verlichting.