Ben jij van plan om jouw (zakelijke) website volgend jaar een make-over te geven of ben je als webdesigner op zoek naar de laatste trends? In dit artikel lees je alles over de webdesign trends van 2021. Of je nu zelf jouw website of blog wilt updaten of werkzaam bent als webdeveloper, maak gebruik van de volgende trends voor een professionele en hippe website.

Dark mode


Dark mode zien we niet alleen terug op populaire social media platformen, ook steeds meer websites bieden een dark modus aan. Dit is rustiger voor de ogen, perfect voor in de avond en ook nog eens beter voor het milieu. Een donker scherm verbruikt namelijk minder. Geef jouw website een moderne en duurzame feature en installeer een dark modus optie. Zo kan iedereen comfortabel browsen op jouw website, dag én nacht.

Filter over het ontwerp


De filteroptie bestaat al wat langer, maar deze wordt steeds verder uitgebreid. Niet alleen kun je in een webshop jouw zoekopdracht filteren, ook steeds meer informatieve en educatieve websites bieden een filteroptie aan. Zo kun je het onderwerp filteren en gerichter de juiste informatie vinden. Je kunt zelf een handige filtermodule instellen die op zoekcriteria werkt, maar ook steeds vaker wordt AI ingezet voor filters. Door middel van artificial intelligence kan er sneller informatie gefilterd worden.

3d ontwerpen


Wil je dat jouw website een moderne uitstraling heeft? Maak dan gebruik van 3D ontwerpen. Dit is dé trend qua webdesign voor 2021. Steeds meer webshops, nieuwssites en zakelijke websites maken gebruik van 3d ontwerpen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een 3d weergave geven van het kledingstuk dat je verkoopt of een 3d weergave van jouw praktijk- of winkelruimte. Met 3d ontwerpen geef je een nieuwe dimensie aan jouw webdesign.

Een simpel ontwerp


Minder is meer. Dit is zeker het geval als het gaat om webdesign volgend jaar. De tijden van glitterteksten, drukke banners en verschillende opvallende lettertypes is echt verleden tijd. Kies voor simpel, stak en doeltreffend design. Door minder te zeggen, schrijven of laten zien, blijft alleen over datgene wat echt belangrijk is. Een simpel design geeft direct een professionele uitstraling en is extra doeltreffend. Maak gebruik van een minimaal kleurenpalet, enkele fonts en concrete informatie.

Gaat jouw website of webshop ook compleet op de schop? Maak dan gebruik van een de web design trends van 2021. Op deze manier geef je jouw website een eigentijdse en hippe uitstraling. Zorg voor een dark modus, installeer nieuwe filteropties, maar gebruik van 3d ontwerpen en houd het complete design simpel.