Depositphotos_348846324_S
vitamine b12
Depositphotos_122553240_S
Zoeken Menu

Zo zorg jij voor een moderne badkamer

Hoe herken je een tekort aan vitamine B12 en wat doe je ertegen?

4 tips voor het kiezen van een behandelaar voor je rughernia

Willen jullie binnenkort de badkamer aan gaan pakken, en zit je na te denken over een moderne badkamer? Er zijn bepaalde elementen die bij elke moderne badkamer terugkomen. Hierbij kun je denken aan strakke lijnen, geen onnodige accessoires en een plek voor alle spullen. Je moet de badkamer binnen kunnen stappen en geen rondslingerende spullen zien, ook geen fles douchegel of een tandenborstel. In dit artikel lees je tips over hoe je een moderne badkamer het beste kan realiseren.

Een inloopdouche en vrijstaand bad

Denk je aan een moderne badkamer, dan is een inloopdouche haast een must. Het straalt niet alleen luxe uit, maar zorgt ook voor een ononderbroken vloer, waardoor de badkamer er een stuk ruimer uitziet. Daarnaast is een inloopdouche vaak voorzien van strakke lijnen in combinatie met glas, wat uiteraard in dit soort badkamers past. Door een regendouche te plaatsen maak je het geheel helemaal af.

En heb je er de ruimte voor, dan is het zeker aan te raden ook een vrijstaand bad te plaatsen. Ook hierdoor loopt de vloer gewoon door, waardoor alles een geheel blijft. Het bad kan op elke plek in de badkamer geplaatst worden maar, houd er wel rekening mee dat dit de blikvanger van de badkamer gaat zijn.

Wanneer je deze twee elementen plaatst, is het belangrijk dat je andere badmeubels hier goed bij passen. Zorg ervoor dat de strakke lijnen overal in terugkomen en dat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde kranen.

De vloer en muren van een moderne badkamer

Denk je aan een moderne badkamer, dan is een betonvloer hier het mooiste bij. Het nadeel hiervan is echter, dat deze van zichzelf niet waterdicht is. Wel kun je dit laten bewerken zodat hij wel bestand is tegen water. Een andere optie is het gebruik van betonlook tegels. Dit is vaak een mooiere optie, omdat je deze ook door kunt trekken op de muren. Zo zorg je voor een geheel in de badkamer, wat zeker past bij de moderne uitstraling.

Ga je liever voor iets anders? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte gietvloer in combinatie met witte muren. De muur in de inloopdouche zou je in een andere kleur kunnen maken, zoals donkergekleurd mozaïek.

Zorg voor opbergruimte

Heel belangrijk in een moderne badkamer is het, dat er geen spullen rondslingeren. Zorg dus zeker voor genoeg opbergruimte. Niet alleen voor je handdoeken, haarborstels, make-up en tandborstels, maar ook voor je shampooflessen, toiletpapier en de wasmand. In het badkamer meubel zorg je het beste voor diepe lades waarin alles opgeborgen kan worden. Daarnaast een inbouwkast van hetzelfde model voor de wasmand. In de inloopdouche kun je het beste een nis laten maken waar je de flessen neer kunt zetten tijdens het douchen, of je zet ze op de grond. Ben je klaar met douchen? Dan berg je ze op in één van de lades zodat niemand ze ziet.