Wanneer je een eigen bedrijf hebt, wil je altijd goed bereikbaar zijn. Je wilt je klanten zoveel mogelijk te woord kunnen staan, en wilt natuurlijk geen inkomsten mislopen. Ben je veel onderweg voor je bedrijf, bijvoorbeeld om een nieuw product op de markt te brengen, vergaderingen bij te wonen of omdat je werkt bij klanten thuis, dan is de kans aanwezig dat je sommige oproepen mist. Zeker als je een vaste telefoon hebt, want deze kan uiteraard niet mee de auto in.

Tegenwoordig is het gelukkig ook mogelijk je telefoon door te schakelen. Dit zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent, ook als mensen op je vaste nummer bellen. Deze wordt namelijk direct doorgeschakeld naar je mobiel. Hoe dit precies werkt, vertellen wij je in dit artikel.

Je vaste nummer doorschakelen

Heb je een vaste telefoonlijn voor je bedrijf, en wil je graag dat dit nummer wordt doorgeschakeld op het moment dat je niet op de zaak bent? dan heb je hier een tussenpartij voor nodig die dit voor je regelt. Je telefoon doorschakelen kun je dus niet zelf doen. De tussenpartij zorgt ervoor dat, wanneer iemand jouw 085 nummer belt, deze direct zal overgaan op het nummer dat bij de doorschakeling staat ingesteld. Hiervoor kun je ook meerdere telefoonnummers opgeven, dan zal de telefoon bij al deze nummers tegelijk of één voor één overgaan.

Wat heb je hiervoor nodig?

Veel heb je niet nodig om je vaste nummer door te laten schakelen, en dat wat je nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis. Je hebt uiteraard een telefoonnummer nodig waarop je bereikbaar wilt zijn. Dit kan je mobiele nummer zijn, maar bijvoorbeeld ook de vaste lijn van thuis. Daarnaast is het ook nodig een gsm-netwerk te hebben. Het spreekt voor zich dat je ook een vast telefoonnummer hebt, want dat is het nummer dat je wilt doorschakelen. Heb je al een vast telefoonnummer, dan kun je deze vaak gewoon blijven gebruiken en verhuizen/porteren naar een andere provider indien nodig/gewenst. Zeker wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk dat je je telefoonnummer(s) niet verandert. Klanten hebben jouw nummer in hun bestand staan, en het is een heel gedoe om alles aan te laten passen. Daarnaast heb je ook visitekaartjes of andere merchandise waar jouw telefoonnummer op staat, en het is zonde als dat allemaal de prullenbak in moet. Let wel op: 06, 0800, 0900, 0906 en 084 nummers kun je niet altijd mee verhuizen, dit hangt af van je zakelijke telecomprovider. In dat geval heb je dus wel een nieuw nummer nodig.

Waarom je telefoon doorschakelen

Er zitten een aantal voordelen aan het doorschakelen van je telefoon naar je zakelijke nummer. Zo is het eenvoudig om zakelijk en privé gescheiden te houden, heb je altijd de ruimte voor een professionele voicemail en kun je zelf je openingstijden, wachtrij en het welkomstbericht bepalen. Ook is het mogelijk een keuzemenu in te stellen en is het zelfs mogelijk om zakelijk te whatsappen met je klanten of potentiële klanten.