Door slecht om te gaan met de batterij van je iPhone of het vele gebruik zorgt ervoor dat je batterij steeds sneller leeg gaat. Echter zijn er wel enkele dingen die je kan doen, om te voorkomen dat je batterij snel leeg gaat. In dit blogartikel vertellen wij vijf tips die jou helpen bij het verlengen de levensduur van je batterij.

Vermijd warme temperaturen

Je iPhone werkt het beste bij kamertemperatuur. Wij adviseren om je iPhone zo weinig mogelijk in aanraking met hitte te laten komen. De telefoon in een warme auto, in de volle zon of naast een verwarming leggen kun je dus beter niet doen. Het is ook beter voor je iPhone om hem niet mee te nemen in de badkamer als je aan het douchen. Dit kan niet alleen je batterij beschadigen, maar ook vochtschade.

Gebruik gecertificeerde- of echte opladers van Apple

De originele iPhone opladers zijn het meest geschikt voor je iPhone-batterij. Indien je toch een andere oplader wilt gebruiken, maak dan gebruik van gecertificeerde opladers. Alle opladers die in Europese fysieke winkels verkocht worden zijn gecertificeerd.Het is belangrijk om goed uit te kijken met goedkope opladers van internet. Deze laders zijn erg slecht voor je telefoon-batterij. Daarbij komend leveren deze opladers potentieel brandgevaar op.

Laad je telefoon zo min mogelijk tussendoor op

Tussendoor je iPhone opladen kan schadelijk zijn voor je batterij. Het is beter om je telefoon telkens tot 100% op te laden, omdat de elektronen in de batterij dan het beste in beweging blijven. Beperk daarom het opladen van je telefoon als deze nog niet helemaal leeg is.

Maak regelmatig gebruik van je iPhone

De batterij van de iPhone werkt het best als het regelmatig aan het werk mag. Maak er dus regelmatig gebruik van en laad je batterij regelmatig op tot 100%. Één keer in de maand is het verstandig om je telefoon volledig op te laden, nadat deze helemaal leeg was.

Maak gebruik van de nieuwste software

Problemen in de iOS, die invloed hebben op de levensduur van je batterij, kunnen opgelost worden door de nieuwste software. Het gebruik van de batterij kan worden geoptimaliseerd door middel van de nieuwste software. Beschik dus altijd over de nieuwste iOS-versie. Hierdoor maak je de meeste kans om zo verstandig bezig te zijn voor je iPhone-batterij.