Een bekend soort gordijn is het duo rolgordijn. Dit is een gordijn dat bestaat uit meerdere stroken stof op twee lagen die je van elkaar kunt bewegen. Hierdoor is dit type gordijn geliefd bij velen: je kunt in een handomdraai zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen dankzij dit type gordijn. Daardoor is een duo rolgordijn in veel verschillende ruimtes op zijn plek. De standaard maten duo rolgordijnen zijn bij verschillende partijen verkrijgbaar. Wil je meer weten over duo rolgordijnen? Wij vertellen je er hier meer over.

Duo rolgordijnen: lichtdoorlatend of verduisterend?

Duo rolgordijnen zijn in twee groepen te verdelen: de lichtdoorlatende en de verduisterende duo rolgordijnen.

We kijken eerst naar het lichtdoorlatende duo rolgordijn. Dit is de variant die waarschijnlijk het vaakst voorkomt. Dit duo rolgordijn beschikt over transparante stroken in het gordijn die worden afgewisseld met lichtdoorlatende stroken. Heb jij overdag behoefte aan privacy maar ook aan daglicht? Dan is een lichtdoorlatend duo rolgordijn perfect!

Het tegenovergestelde van lichtdoorlatende duo rolgordijnen zijn verduisterende duo rolgordijnen. Dit type duo rolgordijn is ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Net als een lichtdoorlatend duo rolgordijn creëer je eenvoudig privacy in de ruimte maar bij dit type wisselen transparante stroken af met verduisterende stroken. Wanneer je de verduisterende stroken onder elkaar schuift, zorg je er dus voor dat de ruimte compleet donker wordt.

Perfect op maat

Om er zeker van te zijn dat de duo rolgordijnen perfect op jouw raam passen, kun je ervoor kiezen om de duo rolgordijnen op maat te maken. Kies welk soort duo rolgordijn het beste bij jouw ruimte past en bekijk de mogelijkheden online. Zo maak jij een weloverwogen keuze en zul je nog lang plezier hebben van jouw duo rolgordijn.