Het trainen van je lichaam vereist veel werk, toewijding en motivatie. Maar wat zijn de beste manieren zodat je direct een goede start kunt maken? Er zijn namelijk zoveel verschillende manieren om te trainen! Het is niet gek dat je wellicht door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom helpen we je een handje door je te voorzien van 4 manieren waarop je, zodra je dit combineert, heel je lichaam kunt trainen!

Push-ups

Push-ups zijn zeer effectief en je traint er meerdere spiergroepen mee. Hoewel de meeste mensen denken dat push-ups alleen maar voor hun borstspieren bedoeld zijn, is dit een effectieve oefening voor het hele bovenlichaam. Ze zijn bijzonder effectief voor de triceps, biceps, borstspieren, schouders en rugspieren. Push-ups kunnen ook een bijdrage leveren aan het krijgen van een sixpack! Wanneer je burpees (militaire stijl) combineert met push-ups train je ook nog eens je uithoudingsvermogen en je benen!

Planken

Planken is een top oefening! Dit is simpelweg omdat ze weinig tijd kosten, zeer effectief zijn en je een kans geven om in een relatief korte tijd mooie resultaten te behalen. Er zijn maar weinig vormen van lichaamsbeweging die zo effectief zijn in het opbouwen van je core als planken, en dat is niet het enige. Door jezelf in de positie te houden voor een plankoefening, zul je merken dat je biceps-, nek- en schouderspieren ook worden getraind. Dit levert weer een positieve bijdrage aan je push-ups. Door je buik naar beneden te bewegen ontwikkelen zelfs de spieren in je billen! Deze spieren worden bij veel oefeningen genegeerd, dus dit is een ander groot voordeel van plankoefeningen.

Power squats

Power squats is een soort powerlifting-oefening die is ontworpen om meer kracht te krijgen in je onderlichaam. In tegenstelling tot olympische squats (die de snelheid en het algehele atletische vermogen trainen) zijn power squats bedoeld om iemands maximum gewicht van één herhaling te verhogen. Power squats versterken de hele achterzijde van het lichaam. Ook zijn ze minder belastend op het kniegewricht dan andere squat-technieken omdat ze de nadruk leggen op de heupen.

Trainen met gewichten

Uiteraard is trainen met gewichten goed voor heel je lichaam. Door trainen met je eigen lichaamsgewicht af te wisselen met het trainen met gewichten train je nog een stuk effectiever! Je kunt gebruik maken van o.a. dumbbells, barbells en kettlebells. Weet dat het trainen met gewichten niet alleen maar voor bodybuilders is bedoeld, maar voor iedereen die sterker wilt worden en het natuurlijke verouderingsproces dwars wilt zitten!