Matcha, het is hot, hip, lekker en het ziet er leuk uit. Het drankje wint aan populariteit en dat is begrijpelijk want het heeft dan ook ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen. Je krijgt er een gezonde portie energie van en het bevat een enorme hoeveelheid aan antioxidanten. Bovendien kan je er enorm veel mee in de keuken, niet alleen kan je er heerlijke drankjes mee maken, ook kan je er mee koken. Wij geven je alvast de lekkerste recepten mee met matcha, ontdek ze snel hieronder. 

Matcha latte

Wat heb je precies nodig om een heerlijke matcha latte te maken? 200 ml water, 300 ml (plantaardige) melk, 4 theelepels matcha poeder en twee theelepels vloeibare honing. Ook heb je een bamboe borsteltje of garde nodig. Je maakte de matcha latte door het water aan de kook te brengen en vervolgens het water 5 minuten af te laten koelen. Ook de melk mag je reeds opwarmen in een pannetje. Het matchapoeder doe je in een kopje waar je het water vervolgens bij schenkt. Klop met een garde of lepel tot het poeder helemaal is opgelost. Daarna klop je de (plantaardige) melk op tot het lekker schuimt en die kap je daarna bij de rest van de matcha. Een toefje honing erin en je hebt een heerlijke matcha latte. 

Een leuke touch: groen zout

Groen zout is leuk om op eten te serveren, denk maar aan een portie frietjes of een ander gerechtje dat wel een originele toets kan gebruiken. Hoe maak je het? Het is eigenlijk heel simpel. Je vermaalt het matcha poeder samen met het zout, op deze manier krijgt je zout een mooie groene kleur. Ideaal om je gerecht een beetje op te fleuren. 

Matcha cake

Wat heb je nodig voor overheerlijke matcha cake? 4 eieren, 250 gram suiker, 250 gram bloem 250 gram boter, een klein beetje bakpoeder en 1 eetlepel matcha poeder. Om het extra lekker te maken kan je altijd wat witte chocoladechips aan het deeg toevoegen. Verwarm je oven voor op 175°C, daarna breek je de eieren en doe je er de suiker bij. Dit klop je samen op tot een luchtig geheel, het ziet er na het opkloppen lichtgeel uit. Vervolgens smelt je de boter en die voeg je bij de rest, roer dit even goed door. Zeef je bloem en spatel ze onder het mengsel. Nu komt het belangrijkste deel: zeef je matcha en voeg het poeder aan het beslag toe. Boter je cakevorm in en doe het beslag er in. Wil je weten wanneer de cake klaar is? Prik dan even in de cake, van zodra het van binnen niet meer lopend is kan je de cake uit de oven halen. Laat de cake even afkoelen en geniet van een heerlijk stukje groene matcha cake.

Matcha smoothie

Zin in een gezonde smoothie? Probeer deze heerlijke smoothie met matcha eens. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig. Een banaan, amandelmelk, matcha en ijsblokjes. Je kan er uiteraard nog andere ingrediënten aan toevoegen, denk maar ananas, spinazie, gember of kokos. Zwier alles samen in de blender en mixen maar! Je krijgt een heerlijke smoothie, die vol met oxidanten zit, perfect om de dag mee te beginnen!