Als je je eigen website wilt oprichten zul je er vast al enigszins research naar gedaan hebben. Er komen namelijk veel dingen bij kijken als je dit wilt doen. Het eerste onderdeel daarvan is het kiezen van een domeinnaam en extensie. Er komt flink wat creativiteit aan te pas en het moet wel aansluiten bij je bedrijf. Wij geven je een paar pointers om hier een begin mee te maken.

Welke verschillende opties zijn er?

Er zijn vaak verschillende domein opties waar je uit kunt kiezen. Deze variëren van een e-mail only-domein. Hiermee kun je een custom e-mailadres maken. Dan is er nog de WordPress hosting. Deze website vorm is vaak snel ontwikkeld en in de lucht. Als laatste is er nog algemene webhosting. Hiermee kun je simpel gezegd alle kanten op.

Bedenk een naam

Als je -bijvoorbeeld voor je bedrijf- een domein wilt aanmaken, dan is het vanzelfsprekend dat je een naam verzint voor je domein. Je kunt de naam van je bedrijf kiezen of je kiest juist iets anders aparts wat bij jou past. Als je eenmaal een naam hebt bedacht ga je je domeinnaam registreren. Het komt hierbij wel eens voor dat de door jou bedachte naam al bezet is. Wees daarom creatief. 

Domeinextensie bepalen

Nadat je een naam hebt bedacht voor je domein moet je nog een domein extensie kiezen. Kwam je er tijdens het kiezen van een domeinnaam achter dat je favoriete domeinnaam al bezet is? Dan kun je voor een creatieve oplossing kiezen. Kies bijvoorbeeld een extensie kiezen zoals .art of .create. In ieder geval iets wat aansluit op je bedrijf. Als je wel een domeinnaam hebt verzonnen die uniek genoeg is, kun je ook gaan voor de standaard .nl. Of toch voor een .com extensie of een algemene optie namelijk: .eu.