Twijfel jij over elektrisch rijden? Waarom zou je? Elektrisch rijden is niet alleen beter voor het milieu, maar het is tevens de toekomst. Elektrisch rijden hoeft tegenwoordig ook helemaal niet meer duurder te zijn dan een auto op fossiele brandstoffen. Wanneer je geen grote aanschafkosten wilt betalen kun je er ook voor kiezen voor een elektrische auto leasen. Meer weten over elektrisch rijden? Lees dan verder!

Elektrisch rijden kan goedkoop

Vaak denken mensen dat elektrisch rijden duur is. De aanschafprijzen van elektrische auto’s zijn inderdaad vaak hoger, maar de maandelijkse kosten zijn veelal lager. Dit heeft vooral te maken met brandstofkosten en onderhoud (hier zullen we in de volgende alinea verder op ingaan). Tegenwoordig zijn er overigens ook elektrische auto’s verkrijgbaar in het middensegment en de verwachting is dat in de nabije toekomst er ook elektrische auto’s op de markt komen voor het lagere prijssegment.

Minder onderhoud(kosten) bij elektrisch rijden

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor en heeft hierdoor veel minder slijtagedelen. Je hoeft geen olie te vervangen en je hebt geen koppeling of uitlaat. Uiteraard dient er wel zo nu en dan een inspectie plaats te vinden. Tesla is een voorbeeld van een autoproducent die onderhoud zoveel mogelijk probeert te beperken. Mocht er wel iets gebeuren dan heeft het bedrijf eigen monteurs in dienst die overal kunnen helpen. Goed om te weten bij de aanschaf van het nieuwe Tesla Model Y model. De aanschafkosten van elektrische auto’s zullen de komende jaren wel dalen naar verwachting, omdat de vraag naar de auto’s steeds groter wordt en er dus massaproductie kan plaatsvinden.

Duurzaam rijden

Bovendien geeft het een fijn gevoel om duurzaam te rijden en hierdoor een steentje bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Ook ben je minder afhankelijk van het aanbod van fossiele brandstoffen. Zo zagen we dit jaar in Engeland een groot distributieprobleem van benzine. Elektrische rijders konden nog steeds thuis hun auto opladen.