In een badkamer zie je steeds vaker gekleurde kranen voorbij komen, een prachtige nieuwe trend om je interieur een bijzonder en opvallend accent te geven. Een kraan in dezelfde tinten als je badkamer of toilet zorgt ervoor dat het de inrichting helemaal compleet maakt.

Kies een geschikte kraan

In je badkamer komen behalve de wastafelkraan ook andere kranen voor. Denk aan de douchekraan en eventueel een badkraan. Om je badkamer als een compleet geheel te laten voelen is het, het mooiste om één type kraan door de hele badkamer te gebruiken. De volgende stap is kiezen of je een inbouw of opbouw kraan wilt. Bij een inbouwkraan zie je alleen de knoppen die daadwerkelijk nodig zijn, de overige onderdelen zijn in de muur ingebouwd. Wanneer je de gehele kraan wilt zien met alle onderdelen moet je kiezen voor een traditionele opbouwkraan. De montage hiervan is een stuk eenvoudiger.

Soorten kranen

In de douche wordt er vaak gekozen voor een thermostaatkraan, je kunt hiermee namelijk precies bepalen hoeveel graden het water moet zijn. Voor de badkranen zijn er meerdere opties beschikbaar. Voor een strakke en luxe badkamer kun je ervoor kiezen om de badkraan uit de want te laten komen. De meeste gezinnen kiezen voor een handdouche, zo kunnen de haren van de kinderen na het spelen in bad ook gewassen worden. Tot slot de wastafelkranen, hierbij zijn ook meerdere opties te kiezen. De kraan kan tegen de wand, op de wastafel of op het meubel geplaatst worden.

Top 5 kraankleuren

  • Zilveren kraan ­čí¬ Onder de kleur zilver vallen meerdere kleuren. Zo vallen bijvoorbeeld chroom maar ook messing kranen onder de zilveren kranen. Omdat deze kranen traditioneel zijn, passen ze te combineren in iedere badkamer.
  • Goudenkraan ­čí¬ Onder de gouden kranen vallen ook geelgouden kleuren of roze goud. Wanneer je zoekt naar een luxe uitstraling van de badkamer is een gouden kraan zeker een optie.
  • Koperkleurige kraan ­čí¬ De industriële look is een nieuwe trend die we steeds meer terug zien komen. De koperen kranen passen hier erg goed bij.
  • Witte kraan ­čí¬ Als je een badkamer wilt creëren die veel ruimte heeft en erg rustig oogt is de witte kraan een goede keuze.
  • Zwarte kraan ­čí¬ Een echte trend is de matzwarte kraan. Zwarte kranen zijn in kleur goed te combineren met andere kleuren. Hierdoor is deze kraan een optie voor bijna iedere badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamer winkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!