In de auto kan je vaak last hebben van een laag hangetje zonnetje, wat het zicht op de weg kan blokkeren. Sommige zonnebrillen laten mogelijk niet genoeg licht door waardoor je zicht wordt belemmerd, terwijl andere zonnebrillen een bepaalde lenskleur hebben die het spectrum negatief beïnvloed wat zorgt dat het lastiger wordt om kleuren juist te onderscheiden tijdens het autorijden. Wil je graag weten hoe je de juiste zonnebril kiest voor tijdens het autorijden? Wij geven je een aantal tips.

Kies voor een smal frame

Een van de eerste tips die wij geven is om te kiezen voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Zo kan je afleidende en verblindende schitteringen voorkomen als je in de auto zit. Het is namelijk belangrijk dat het zicht buiten het centrale blikveld helder en beschermd tegen de zon blijft. Hoewel je nu misschien denkt, dan koop ik een grote zonnebril, is dat hetgeen wat je juist niet moet doen. Grote frames kunnen je perifere zicht belemmeren, waardoor het moeilijker wordt om gevaren op de weg te zien, waardoor het risico op ongevallen toeneemt. Een pilotenbril is daarom beter om te dragen in een auto, ze hebben grote lenzen maar beschikken over een smal frame. Het is belangrijk om een geschikt montuur te kiezen voor een zonnebril die je draagt tijdens autorijden. Het is niet alleen van belang voor je veiligheid, maar bij een ongeluk zou je ook een boete kunnen krijgen omdat je zonnebril in een grote mate je zicht heeft belemmerd.

Kies de juiste lenskleur

We noemden het al in de inleiding. Lenzen met verschillende kleuren kunnen invloed hebben op hoeveel zichtbaar licht de ogen kan bereiken en welke mate van contrast je ziet. Wanneer je een zonnebril draagt met lezen die een negatieve invloed hebben op hoe jij de verkeersborden en verkeerslichten kan zien, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Over het algemeen geldt dat je een zonnebril met roze, blauwe en groene lenzen niet mag dragen tijdens het autorijden. Deze gekleurde glazen zorgen ervoor dat lastiger is om rode lichten van elkaar te kunnen onderscheiden. Je kunt het beste gaan voor een zonnebril met lenzen van grijs of bruin glas. Een goede optie is bijvoorbeeld de Burberry zonnebril met bruine glazen. Deze kleur lenzen hebben namelijk als kenmerk dat ze kleurneutraal zijn. Dit houdt in dat de manier waarop kleuren verschijnen tijdens het dragen niet verandert.

Gepolariseerde glazen

Als laatst tip is het dragen van een zonnebril met gepolariseerde lenzen een goede optie. Deze glazen zorgen ervoor dat verblinding door koplampen en lichtreflecties op natte wegen op de weg drastisch verminderen. Hierdoor worden je ogen minder belast en profiteer je van een comfortabele rijervaring. Daarnaast zijn ze ook handig als het mistig is. Ze verbeteren dan het contrast en kunnen details verscherpen.