Moet jij ook regelmatig de douchekop ontkalken? Gaat het een tijdje goed en gaan dan ineens alle stralen weer alle kanten op? Dan is de kans groot dat die kleine gaatjes (deels) verstopt zitten met kalk. Je gaat dan weer aan de gang met ontkalker of met azijn en dan gaat het weer een tijdje goed. Datzelfde gebeurt met de kranen in je keuken en in de badkamer. Je ziet aan het eind van de kraan een witte afzetting en die is nog niet zo gemakkelijk te verwijderen. Hoe kun je dat nu voorkomen? Je kunt een waterontharder aanschaffen en deze (zelf) installeren. Je voorkomt dan dat kalk vat kan krijgen op je apparaten.

Waar hoopt deze kalk zich nog meer op?

Woon je in een regio met hard water, water dat voorzien is van veel kalk, dan zul je merken dat je apparatuur meer onderhoud nodig heeft. Denk dan, bijvoorbeeld, aan je koffiezetapparaat, de waterkoker, de wasmachine en zelfs je plantenspuit. Je merkt op een gegeven moment dat er kleine witte korreltjes in het water zitten of dat de afvoer niet meer goed doorloopt. Ben je dan te laat met ontkalken, dan kan het zomaar zijn dat je apparaat stuk gaat.

Maar ook bij het wassen van je auto of het lappen van de ramen kunnen kalkresten achterblijven. Je ziet dan een witte waas. Door een waterontkalker te gebruiken zorg je ervoor dat er minder kalk in het water zit én dat je apparaten dus langer meegaan.

Wat zijn de opties?

Je kunt er, natuurlijk, voor kiezen om het gewoon te laten. Dan maar wat beter opletten en af en toe ontkalken. Maar ga je voor lekkerder water, een zachtere huid en minder vette haren, zachter en frisser wasgoed? Dan kun je kiezen uit twee opties.

De AMFA4000Ⓡ

De AMFA4000Ⓡ wordt ook wel de antikalk magneet genoemd. Je kunt deze magneet online aanschaffen vanaf € 159,00 en je kunt ‘m zelf heel gemakkelijk installeren. Je zult al snel merken dat je water lekkerder wordt en dat er geen witte waas meer achterblijft in de wasbak en op de ramen.

De AMFA8000Ⓡ

De AMFA8000Ⓡ is een meer uitgebreid systeem dat werkt met speciaal zout. Dit systeem is wat duurder in aanschaf (vanaf € 1.199,00) en je hebt er wat onderhoud aan, maar je hoeft nooit meer een ander systeem aan te schaffen. Dit systeem zal geplaatst moeten worden door een expert. Je zorgt er dan voor dat je altijd de beste kwaliteit zacht water hebt.