Met permanente make-up worden pigmenten ingebracht in de lederhuid. Vaak wordt deze term ook wel afgekort als PMU. Het aanbrengen van permanente make-up lijkt qua techniek veel op die van tatoeage.

Permanente make-up is voor iedereen geschikt, zowel mannen als vrouwen. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor mensen die allergisch zijn voor reguliere cosmetica. Daarnaast blijft het lastig om zelf mooie strakke lijnen te trekken en bepaar je sochtends veel tijd. Ook voor sporters is het handig omdat de PMU nooit kan uitlopen. 

Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows worden wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Met het PMU apparaat wordt op heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder ingekleurd zijn. Dit blijft 2 tot 5 jaar zitten. Daarna kun je met een extra behandeling het laten vernieuwen.

Wat is Microblading?

Microblading of hairstroke techiek is een nieuwe semi-permanente make-up techniek, waarmee je wenkbrauwen kunt versterken. Er word met een mesje met pigment sneetjes gezet, hierdoor lijkt het op een haartje en ziet de wenkbrauw er voller uit. Je er daarna een tot twee jaar nauwelijks meer naar om te kijken.

Wat houd Lippigmentatie in?

Hierbij word er pigment in de lippen gebracht. De lippen krijgen een mooie kleur naar keuze. Ook kun je een randje om de lippen heen laten zetten.

Wat houd eyeliner boven/onder in?

Hierbij word er met een PMU apparaat zwart of eventueel blauw pigment in het bovenooglid of onder de ogen gebracht. hierdoor krijg je een semi permanente eyeliner. Je kan zelf kiezen of je alleen boven doet, alleen onder of allebei. Dan heb je ook nog de wing pixel techniek, hierbij creëer je een wing eyeliner.