Als horecaondernemer kun je jezelf op diverse manieren onderscheiden van de concurrentie. Wist je dat je een uitstekende indruk kunt maken op jouw gasten door hygiënische en gebruiksvriendelijke sanitaire ruimtes?

Schone toiletruimte

Een smerig toilet ruïneert een positief restaurantbezoek. Als de klant een vieze toiletruimte ziet, wil hij niet er niet aan denken in welke staat de keuken verkeert. Zelfs als jouw toiletten zeer eenvoudig zijn, kun je deze nog wel brandschoon houden. Stel een onderhoudsschema op, zorg dat deze wordt nageleefd en maak gebruik van hoogwaardige schoonmaakmaterialen zodat het altijd spic en span is. Door te kiezen voor bijvoorbeeld hangende toiletten maak je het jezelf een stuk makkelijker om de sanitaire ruimtes schoon te houden.

Sfeervol ingerichte toiletten

In eerste instantie moet je als horeca-uitbater voldoen aan de wettelijk verplichte voorzieningen, maar zodra daaraan is voldaan is de inrichting van de toiletten naar eigen keuze. Kies voor een sfeervol interieur dat aansluit bij de rest van de stijl van de horecagelegenheid. Naast maximale hygiëne voor de gebruiker is ook onderhoudsgemak en ecologisch bewustzijn zeer belangrijk.

Kleed de toiletten bijvoorbeeld aan met plantjes en kies voor natuurlijke materialen, of ga juist voor een kleurrijk toilet waar vrolijke muziek wordt afgespeeld. Na het handen wassen drogen je gasten hun handen af met zacht en stevig handdoekpapier en zijn ze nog lang niet klaar om naar huis te gaan. Juist de kleine details maken de grootste indruk. Met oog voor detail laat jij aan je gasten zien dat je goed hebt nagedacht over de klantervaring.

Muziek op het toilet

Muziek op het toilet zorgt ervoor dat jouw gast helemaal in de uitgaanssfeer blijft. Kies voor een sound die de toon van jouw uitgaansgelegenheid reflecteert. Dit kan bijvoorbeeld ook bestaan uit kalmerende vogel- of oceaangeluiden.

Prettige verlichting op het toilet

Een toiletruimte met hard fluorescerend licht geeft jouw gasten geen prettig gevoel. Ze willen zich hier rustig kunnen opfrissen in een fijne sfeer. Ga voor lampen met gedempt licht zodat je een relaxte omgeving creëert waarin jouw gast zich kan ontspannen en even de make-up bij kan werken of de haren goed kan doen zonder dat de aandacht wordt getrokken door rimpels, oneffenheden of andere onzekerheden.

Energie besparen

Er zijn diverse mogelijkheden om energie te besparen op de toiletten. Voor horecaondernemers kan het aantrekkelijk zijn om waterbesparende kranen te plaatsen of een kraan met een centrale stand die opent op koud water in plaats van gemengd, wat energieverspilling voorkomt doordat de warmwatervoorziening niet direct aanslaat.