Nederland is een prachtig land, maar het weer is niet altijd perfect. In de winter kan het aardig koud worden, maar ook in de zomer raast er regelmatig een stevige storm over het land. Deze hoge windstoten en harde regen zorgt vrijwel elke zomer voor aardige schade; schade die jij liever voorkomt. Gelukkig kun je veel doen om deze schade te voorkomen, bijvoorbeeld door deze drie tips te gebruiken. Lees snel verder!

  1. Haal je waardevolle dingen naar binnen

Regel 1 van een storm is dat je binnen veilig bent. Als het goed is, is je huis voorzien van een stevig dak dat niet los zal laten van een stevige windstoot. Toch zien we vaak genoeg mensen de fout maken dat ze hun items niet binnen zetten, simpelweg omdat het hier normaliter ook niet staat. Wordt er binnenkort een storm aangekondigd, zorg dan dat je werkelijk alles naar binnenhaalt: je tuinmeubelen, je konijnenhok, je voetballen – alles. Misschien blijkt het achteraf overbodig te zijn geweest, maar zo weet je in ieder geval zeker dat je hier geen schade aan op loopt.

  1. Organiseer een binnen activiteit

Sommige mensen vinden een harde storm erg eng, maar anderen vinden het juist wel iets hebben. Wij zijn van mening dat je deze visie op de storm zelf enorm in hand hebt, namelijk door te bepalen wat je gedurende de storm doet. Wij vinden een storm namelijk een perfecte gelegenheid om met z’n allen aan tafel te gaan zitten en een bordspel te doen, of om knus met z’n allen op de bank een film te kijken. Zo merk je amper dat het er buiten zo hard aan toegaat, aangezien jouw focus ligt op de gezellige sfeer binnen.

  1. Verzeker je huis

Jij kunt nog wel zo fanatiek alles wat mogelijk is naar binnen halen, dan toch blijft het mogelijk dat je na een storm voor hoge kosten komt te staan. Je kunt moeilijk alle regenbuizen van je huis afschroeven, of je schoorsteen even naar binnen halen. Maar, wat je wel kunt doen is een opstalverzekering afsluiten. Hierdoor verzeker jij alles wat aan je huis vast zit, zoals je regenbuizen, schoorsteen, het dak, etc. De storm mag dan wel zo heftig te keer gaan en misschien zelfs schade veroorzaken, de kosten liggen nu niet langer bij jou.

Blijf binnen!

Hoge kosten zijn niet fijn, maar het belangrijkste bij een storm is dat je zelf binnen blijft. Het laatste wat je wil is dat je letsel op loopt vanwege de storm. En, zoals je nu weet: binnen blijven hoeft helemaal geen straf te zijn. Morgen zal de storm weer liggen, dus genoeg reden voor jou om binnen te blijven, toch?