Jaja, het is zover. We mogen weer naar buiten! We mogen weer het terras op, winkels in en misschien nog wel het belangrijkste van alles; We mogen weer op bezoek met elkaar (met de regels in acht nemend natuurlijk). We gaan steeds meer terug naar het normale leven. Die warme temperaturen is natuurlijk heerlijk om (nu en in het verschiet) op het strand te liggen, met een verkoelend biertje, of een terrasje te pakken met een verkoelende cocktail, of zelfs een shoptripje waarbij je van winkel met airco naar winkel met airco kan gaan is heerlijk. Allemaal heerlijk verkoelend. Echter vergeten we een ding. We moeten ook nog steeds deelnemen aan de dagelijkse sleur, dus we moeten werken. Werken met deze temperaturen kan natuurlijk behoorlijk verhittend werken, helemaal als we thuis moeten werken (zoals het nieuwe normaal). Waar we normaal het airco systeem op kantoor gewend waren, hebben velen van onze deze luxe niet meer. Dus wat ga je doen om het hoofd koel te houden?

Tips

Je kunt natuurlijk net zoals op kantoor een geheel airco-systeem laten installeren. Echter kost dit vaak duizenden euro’s en zeg nu eens zelf, we willen die duizenden euro’s liever besteden aan iets anders. Een tripje naar Kreta bijvoorbeeld? Een andere optie is om een ventilator in huis te halen. Hierdoor creëer je een heerlijk windje wat verkoelend kan werken. Er hangt echter wel een groot nadeel aan een ventilator. Het is namelijk ideaal zo’n ventilator, wanneer er koele lucht wordt geblazen, maar wanneer het warm is huis is, betekent dit een warm windje. Niet geheel verkoelend dus. Maar hoe creëer je nu een heerlijk windje voor een prikkie?

Mobiele Airco

We hebben het woord al een paar keer gebruikt; Airco. Echter hebben wij het hier niet over een airco installatie van duizenden euro’s, maar over een mobiele airco. Deze airco kun je al aanschaffen voor (enkele) honderden euro’s. Soms zijn er zelfs aanbiedingen voor minder, dus houdt de aanbiedingen vooral in de gaten! Het voordeel van een mobiele airco is het feit dat je hem overal kunt installeren waar je hem wilt. Zo kun je hem dus gebruiken in je thuiswerkplek, maar ook in de slaapkamer. Multifunctioneel dus. Wanneer je, jezelf wilt voorzien van een lekker koel windje, dan is zo’n airco een goede optie. Houdt er echter wel rekening mee dat deze soort airco zijn lucht vaak ergens vandaan moet halen. Wanneer je er dus een aanschaft met een slang die naar buiten moet, zorg dan dat je de airco positioneert in een kamer met een raam. Anders wordt er namelijk alsnog warme lucht geblazen en dat wil je natuurlijk niet! Geen raam aanwezig op de plek waar jij een airco wenst? Dan biedt een mobiele airco zonder slang uitkomst.