Het belang van een gezonde portemonnee wordt steeds groter, toch is dit niet voor iedereen even makkelijk. Om goed te kunnen plannen voor de toekomst is het enorm belangrijk om een gezonde financiële situatie te hebben. Met de volgende stappen help je jezelf op weg naar een gezondere portemonnee

Stap 1: Noteren!

Een goed beeld van hoe je er financieel voorstaat krijg je niet door een keer in de zoveel tijd je rekeningafschriften te bekijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je financiële situatie te bekijken, zo kun je gebruikmaken van een van de vele boekhoudprogramma’s. Het nadeel hiervan is helaas dat er meestal kosten zijn verbonden aan dergelijke programma’s. Wanneer je je inkomsten en uitgaven inzichtelijk wil krijgen is het natuurlijk niet wenselijk dat je hiervoor extra kosten krijgt. Op het internet zijn gelukkig veel gratis tools of Excel sheets te vinden waarmee je je financiën inzichtelijk kan krijgen. Maak hier dus ook zeker gebruik van en zet al je financiële gegevens in 1 overzicht.

Stap 2: Totaal

Wanneer je een overzicht van al je inkomsten en uitgaven hebt gemaakt kun je dus makkelijk zien wat je totale inkomsten en uitgaven zijn. Let hierbij ook zeker op je vaste lasten zoals abonnementen, gas/water/licht, huur etc etc. Nu je je financiën overzichtelijk hebt kun je dus overbodige kosten schrappen en weet je precies hoeveel je per maand of per jaar kan sparen. Een goed idee is om voordat je kijkt hoeveel je kunt sparen een spaardoel per maand of per jaar te bedenken. Hierdoor kun je gericht actie ondernemen.

Stap 3: Tijd voor actie!

Nu je precies weet wat er binnenkomt en je uitgeeft kun je gericht actie gaan ondernemen. Kijk kritisch naar al je uitgaven en bepaal welke kosten mogelijk overbodig zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld overbodige verzekeringen, kranten die niet worden gelezen of je sportschool abonnement waar je nooit naartoe gaat. Ben hier streng in en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk overbodige kosten schrapt.

Xpendy

Het wordt consumenten steeds moeilijker gemaakt om hun doorlopende kosten te verlagen. Wanneer je je abonnement voor bijvoorbeeld Goodiebox wil opzeggen komt het geregeld voor dat je meerdere emails moet versturen of uren met een klantenservice in de wacht wordt gezet. Een snelle en effectieve manier om je abonnementen op te zeggen is door gebruik te maken van de opzegservice van Xpendy. Wanneer je een bestelling plaatst bij Xpendy zal er een aangetekende opzegbrief worden verstuurd naar het bedrijf waar jij wil opzeggen. Met de Track en trace code kun je je brief op de voet volgen. Je bent hiermee dus gegarandeerd van een snelle succesvolle opzegging.