Heb jij zin om je woonkamer eens aan te pakken of ben je net verhuisd? Met de tips in dit artikel maak je van je woonkamer een sfeervolle plek waar jij je helemaal comfortabel voelt.

Optisch groter

Niet iedereen beschikt over een groot huis. Gelukkig zijn er wel wat manieren om je woonkamer groter te doen lijken. Het kleurgebruik in de kamer speelt hierin een grote rol. Zo kan je de woonkamer optisch groter laten lijken door lichte kleuren in de ruimte te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan wit, beige en lichtroze. Donkere kleuren, zoals zwart of bruin kan je beter vermijden.

De bank

Een bank is onmisbaar in de woonkamer. Wat voor soort bank het best in de woonkamer past, heeft te maken met de grootte van de ruimte. Heb je een hele ruime woonkamer? Dan kan je een hoekbank plaatsen. Zo wordt de ruimte goed opgevuld en heb je direct veel zitplek. Beschik je over een kleinere woonkamer? Dan is een 2,5-zitsbank een betere keuze.

Raamdecoratie

Ook raamdecoratie heeft veel invloed op de sfeer in de woonkamer. Een woonkamer hoeft niet geheel verduisterd te worden, maar het is wel belangrijk dat voorbijgangers niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën zijn een populaire optie en houden bovendien fel zonlicht tegen. Ook lichtdoorlatende gordijnen zijn zeer geschikt voor de woonkamer. 

Opbergruimtes

Heb jij ook te veel spullen? Dan is het goed om na te denken over opbergruimtes. Er zijn veel soorten meubels met verborgen opbergruimtes, zoals bijzettafels en poefen. Door je spullen hierin op te bergen heb je meer ruimte en oogt de kamer ook een stuk minder rommelig.