Het is in Nederland soms lastig om aan voldoende kwalitatief personeel te komen, door een tekort aan werknemers in veel sectoren. Als het niet lukt om zelf geschikt personeel te vinden is gebruik maken van een uitzendbureau natuurlijk ideaal. Ze kosten je minder tijd en moeite, het is beter schaalbaar en je haalt de juiste mensen binnen. Bovendien ben je flexibeler als werkgever. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, het zijn bijvoorbeeld duurdere werknemers. Als je het goede uitzendbureau weet te vinden wegen die nadelen echter niet op tegen de voordelen. Hieronder geven we tips voor het vinden van het juiste uitzendbureau.

Past het bij jouw bedrijf?

Er zijn veel uitzendbureaus in Nederland en die zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Je hebt bijvoorbeeld een aantal bekende landelijk bureaus, maar ook vele lokale uitzendbureaus zoals uitzendbureau Uden. Je hebt uitzendbureaus die zich richten op een of een aantal sectoren, of die vooral bemiddelen in tijdelijk werk. De eerste stap is dan ook kijken welk uitzendbureau past bij jouw bedrijf en wensen. Hierbij is de kans het grootst dat je geschikt personeel vindt en een langdurige relatie aan kunt gaan tot ieders tevredenheid.

Sluit het uitzendbureau aan op jouw branche?

We zeiden dus al even dat er uitzendbureaus zijn die zich richten op een of bepaalde sectoren. Het is handig om hier ook goed naar te kijken. Een uitzendbureau met ervaring en kennis van de branche is wel zo makkelijk. Dat zou dan ook een van de selectiecriteria moeten zijn in onze ogen.

Let op de kosten!

Personeel werven via een uitzendbureau is duurder dan zelf personeel aannemen, dat is logisch. Je betaalt natuurlijk de loonkosten én het uitzendbureau voor een werknemer. Maar onder uitzendbureaus verschillende de tarieven flink. Vergelijk daarom goed wat de kosten zijn. Uiteraard moet je niet inleveren op kwaliteit, dat is uiteindelijk alleen maar duurder. Als je hooggekwalificeerd personeel zoekt vragen uitzendbureaus vaak hogere kosten, het werken met een gespecialiseerd bureau kan in dat geval slimmer zijn.

Welke service biedt het uitzendbureau

Een uitzendbureau neemt natuurlijk behoorlijk wat taken van je over. Ze zoeken personeel en regelen de contracten. Daarnaast kan een bureau ook de administratie en het loon voor je regelen. Maar als je op zoek bent naar een bureau dat werkelijk alles voor je regelt, zoals bijvoorbeeld huisvesting en werkvergunningen, dan is dat ook mogelijk. Dit bespaard je ook weer veel tijd. Dit is dus ook iets om zeker rekening mee te houden in je zoektocht naar een geschikt uitzendbureau.