Teambuilding kan helpen om het beste in je groep c.q. team naar boven te halen, of het nu gaat om het ontwikkelen van essentiële leiderschapsvaardigheden, het samenbrengen van twee verschillende bedrijfsculturen of het proberen te overbruggen van verschillen in denken of het oplossen van problemen. Hoewel veel teams al gesynchroniseerd zijn, zijn er andere groepen die wat meer hulp nodig hebben om te beginnen, en hoewel er veel voordelen zijn om je team dichter bij elkaar te brengen, kunnen diezelfde technieken voor sommige andere groepen nadelig zijn. Daarom bouwen we elk evenement op basis van de doelen en behoeften van elke individuele groep, waarbij we nooit een vaste werkwijze of een sjabloon volgen, maar in plaats daarvan werken aan de persoonlijke doelen die elk team nodig heeft. We gaan enkele van de voor- en nadelen van teambuilding voor bedrijven onderzoeken en hoe een aangepaste methode gebruikt om het beste in je groep naar boven te halen.

Gedeelde ervaringen

Vooral voor teams die uit twee verschillende afdelingen komen, geeft een gedeelde ervaring een moment van samenwerking om over te praten en een ervaring die ze samen opnieuw kunnen bekijken. Maar voor sommige teams is het niet zo eenvoudig. Met twee bedrijven die uit concurrerende afdelingen komen, waarvan de ene mogelijk lakser is dan de andere, kost het meer werk om de belangrijkste verschillen in twee groepen te doorbreken, waarbij vaak wordt geprobeerd de juiste balans te vinden tussen zakelijk en speelsheid. Als het uniform is, is het moeilijk om de subtiele verschillen te vinden die twee teams opsplitsen, en er is een gespecialiseerde activiteit voor nodig om ze samen te brengen. Het cruciale aspect van een gedeelde ervaring, met onze begeleiders, is dus het bouwen van teams door middel van gespecialiseerde en individuele activiteiten die twee verschillende groepen onthullen, verzachten of verharden.

Leren communiceren zonder oordeel

Een van de meest cruciale aspecten voor elk team is om effectief te leren communiceren, vooral zonder iemand anders negatief te beoordelen op hun denkpatroon of hun stijl van leiderschap. Een van de belangrijkste aspecten van teambuilding {interne link; https://www.vvc-adventure.nl/teambuilding} is om effectieve communicatie aan te leren zonder anderen te veroordelen voor wat ze wel of niet zeggen, en daarbij, tijdens het planningsproces van het evenement, moet zorgvuldig worden nagedacht over het evalueren van woorden en gebaren en het vinden van een medium dat beide combineert op een manier die zorgt voor een effectievere teamcommunicatie. Voor sommige teams die elkaar nog steeds niet goed kennen, is er een speciale vorm van communicatie en begrip nodig om tot de wortel van de teamcultuur te komen. Bij het opzetten van een teambuildingactiviteit leren teams elkaars individuele vaardigheden en talenten te benutten. Om een ​​betere vorm van communicatie met elkaar op te bouwen.

Cross-functionele samenwerking

Bij het werken met een groep die meerdere afdelingen of meerdere functionaliteiten omvat, helpt het opnemen van een functie overschrijdend samenwerkingselement teams om individuele vaardigheden op te bouwen. Daarnaast leert men effectief over te stappen van de ene afdeling naar de andere, waardoor het in staat is om een ​​lid van de groep te helpen de verantwoordelijkheden van een ander te begrijpen. Waardoor er meer begrip ontstaat tussen delen van de organisatie. Bij het werken met een groep die de functionaliteit van een andere afdeling misschien niet begrijpt en het risico loopt deze als ‘vreemd’ te bestempelen, is een van de manieren om andere teams te helpen met elkaar om te gaan. Hen te helpen en in andermans schoenen te lopen en help hen de fijne kneepjes van verschillende gebieden te begrijpen door elementen en delen van hun stijl van leiderschap op te nemen in het algemene evenement. Dit helpt anderen om de functionaliteit van elke groep beter te begrijpen.

Inclusiviteit

Het is belangrijk voor elke bedrijfscultuur om anderen van verschillende vaardigheidsniveaus te betrekken. Hierdoor stelt het teams meer open om op een bekwame manier te functioneren. Dit omvat veteranen die werken met nieuwere leden van de teams, degenen die werken met een andere stijl van leiderschap en werkethiek, en degenen die geloven in een meer traditionele manier van werken. Inclusiviteit is belangrijk omdat het elk lid van het team in staat stelt zich gewaardeerd en welkom te voelen, evenals het delen van ideeën, interesses, passies en innovaties, waardoor de groep op een functionele manier blijft werken. Hierdoor kunnen individuen zich vrij uiten zonder het gevoel beoordeeld of uitgesloten te worden door de hogere leden van de organisatie. Door met inclusiviteit te werken, kunnen teams zich functioneler en efficiënter voelen, wat een meer open en zorgzame werkomgeving mogelijk maakt.

Verandering omarmen en meer dan één persoon de show laten leiden

Bij veel teams is een probleem waarmee de organisatie te maken kan hebben, dat er één persoon is die de leiding heeft, die bang is om verandering of andere ideeën te omarmen. Dit kan leiden tot een ander denkpatroon en een andere stijl van leiderschap waaraan een bestaande of nieuwe groep nu misschien gewend is. Verandering is belangrijk omdat het het bedrijf vooruithelpt, en anderen toelaten om input te leveren helpt het bedrijf en zijn leiders om op een andere manier te laten denken. Of het nu progressiever of traditioneel is. Een teambuildingactiviteit zorgt ervoor dat nieuwe leden tot de bedrijfscultuur zien wat de werknemers die lang werkzaam zijn binnen een bedrijf zoal doen. Teambuilding is een delicate dans van het samenvoegen van stijlen van leiderschap en verschillende denkpatronen tot één evenement, dat helpt om de verschillen tussen traditioneel en vooruitstrevend denken te overbruggen en nieuwe ideeën te helpen ontwikkelen. Maar niet alle teambuilding is hetzelfde, en wat voor het ene team werkt, werkt misschien niet voor het andere. Daarom is het belangrijk om elk evenement en elk team afzonderlijk te behandelen, zodat ze voor zichzelf kunnen denken en handelen. Om erachter te komen wat VVC-Adventure voor jouw organisatie kan betekenen kan er gekeken worden op onze website. Wij bieden vele verschillende teambuildingactiviteiten aan voor elk soort bedrijf of organisatie.