Laat je zomervakantie nog even op zich wachten? Dan kunnen die laatste weken of maanden soms best een beetje tegenvallen. Zodra je vakantie is geboekt zou je het liefst meteen vertrekken! Toch is de periode ervoor zo slecht nog niet. Juist deze tijd, waarin de voorpret zich langzaam op kan bouwen, helpt mee om je vakantie uiteindelijk extra fijn te maken. Je kunt, zeker als de grote datum steeds meer in zicht komt, de vakantiestemming alvast lekker op gaan bouwen.

Voorpret is er niet voor niets

Wist je dat attractieparken er helemaal niet blij mee zijn als het op een dag zo rustig is dat mensen helemaal niet meer in de rij hoeven te staan? Als mensen niet hoeven te wachten, meteen door kunnen lopen, waarderen zij een attractie vaak minder hoog dan wanneer zij wel even hebben moeten wachten. Juist omdat het om een wens of behoefte gaat die niet meteen vervuld wordt, waar even geduld voor moet worden opgebracht, valt het resultaat vaak extra in de smaak.

Zo gaat dat eigenlijk ook met vakanties. Zodra je hebt geboekt, begint de voorpret. Alvast op Google Maps virtueel een kijkje nemen bij je hotel, en de omgeving alvast een beetje kunnen bekijken. Kleding en schoenen kopen die je absoluut nodig hebt, en als de datum wat dichterbij komt, zorgen dat iemand je plantjes water kan geven en je koffers van zolder halen. Allemaal van die rituelen die erbij horen, waardoor de zin in vakantie steeds groter wordt, en waardoor je voelt dat het bijna zo is. Een beetje de spanning opbouwen, zodat je als het moment daar is extra kan genieten.

Maar hoe kom je deze periode door?

Alles leuk en wel, maar als je je vakantie een beetje lang van tevoren boekt, kan het wachten natuurlijk wel érg lang duren. Je hebt Google Maps nu wel gezien, hebt al drie nieuwe bikini’s en twee paar badslippers gekocht en moet nog steeds weken of maanden wachten.

Om die periode leuker te maken, kun je alvast een beetje in de stemming proberen te komen. Ga je op vakantie naar Italië? Probeer dan alvast eens wat Italiaanse gerechten te koken, om alvast een beetje sfeer te proeven, in de letterlijke zin van het woord. Lekkere Italiaanse wijn erbij, en genieten maar. Dit kun je ook doen voor andere streken, en desnoods alleen met wijn. Een lekkere Provence rose om je alvast in Frankrijk te wanen, of een Spaanse wijn om je in gedachten al aan de costa te zien zitten. De periode die je moet wachten wordt er niet korter door, maar waarschijnlijk wel een stuk aangenamer!