Gebruik jij ‘s nachts of ‘s avonds vaak de trap? Dan is trapverlichting vast en zeker iets onmisbaar in je leven. Wil je een subtiele verlichting als je even een glas water gaat halen beneden zonder het groot licht aan te doen, dan kies je best voor trapverlichting. Het geeft bovendien een sfeervol effect aan je trap en aan een ruimte. Het is veilig, handig en mooi, dus het heeft alleen maar voordelen. Maar welke verlichting is ideaal voor een trap, er zijn namelijk verschillende opties die wij graag even voor jou op een rijtje zetten.

Wandlampen

De eerste optie die we voorstellen als trapverlichting zijn wandlampen. Kies van boven tot onder voor verschillende mooie wandlampen. Best kies je voor wandlampen die hoog hangen en niet te ver uitsteken, zo kan je je alvast niet stoten. Het leuke aan wandlampen is dat er een enorm aanbod aan wandlampen bestaat. Van landelijk tot modern en strak. Extra leuk is al je de lampen kunt dimmen, zo kun je voor een sfeervol effect zorgen terwijl je veilig de trappen op en af loopt. 

Inbouwspots

Inbouwspots naast of zelfs in de trap zijn een andere ideale manier om je trap te verlichten. Deze manier van verlichten is veel subtieler en bovendien heb je geen uitsteeksels die voor vervelende situaties kunnen zorgen. Wanneer je de spots in de muur monteert kan je kiezen om elke trede te verlichten, of om de drie of vier tredes een spot te plaatsen. Zorg er wel voor dat de spot niet in je ogen schijnt, zodat je niet verblind wordt. Ook hier is een dimmer van de verlichting een troef om je woning er extra gezellig te laten uitzien.

Verlicht de trapleuning

Met een LED strip of bar kan je de trapleuning zelf verlichten. Deze monteer je best onder de trapleuning voor een mooi en subtiel effect. Het licht wordt mooi geprojecteerd op de trap langs de onderkant van de trapleuning. Ben jij fan van flashy kleuren? Kies dan voor ledstrips met een afstandsbediening, zo kan je zelf de kleur van jouw licht kiezen. Maar met LED strips of LED bars kan je nog meer: steekt de trede een beetje uit? Ook hieronder kan je telkens stukjes LED hangen, zo schijnt er onder elke trede een mooie verlichte gloed en kan je met een gerust hart de trap op en af. 

Veiligheid voorop

Dus ben jij wel eens onhandig of ben je al eens van de trap gevallen? Dan kan trapverlichting de oplossing zijn voor jou. Ga je je huis renoveren of ga je bouwen? Vergeet dan ook zeker niet na te denken over trapverlichting. Sfeervol, mooi en handig, waar wacht je nog op?