Tegenwoordig zijn steigerhouten meubels heel populair. Dit is ook niet zo gek want naast dat deze meubels bij bijna alle interieur stijl passen, zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk. Maar welke steigerhouten meubels zijn er allemaal voor de kinderkamer? In deze blog zetten wij alle steigerhouten meubels op een rijtje en vertellen we hoe de meubels onderhouden moeten worden. 

Steigerhouten meubels voor de kinderkamer

Er zijn veel verschillende steigerhouten optie om uit te kiezen. Zo kun je een steigerhouten kinderbed aan schaffen. Hierin heb je keuze uit een hoogslaper of laag bed. Je kan er voor kiezen om de look helemaal compleet te maken met een steigerhouten nachtkastje. 

Het is natuurlijk ook handig om een kledingkast in de kinderkamer te zetten. Een steigerhouten kledingkasten is dan ook mogelijk. Je kunt ook denken aan steigerhouten opbergkisten om het speelgoed van je kind in te doen. 

Naast bedden en kasten, is het ook mogelijk om een steigerhouten kinderkeuken in de kinderkamer te zetten. Tevens zijn er steigerhouten salontafels en stoelen beschikbaar die speciaal gemaakt zijn voor kinderen. 

Onderhoud van steigerhouten meubels 

Het steigerhout kun je het best bewerken met een nanocoating. Deze beschermlaag zorgt er voor dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je steigerhouten meubel. Tevens zorg de nanocoating ervoor dat erg geen vocht in het meubel kan trekken. 

Je kan er ook voor kiezen om een washing aan te brengen. Met een washing geef je het steigerhouten meubel niet alleen een beschermlaag, maar ook een prachtige kleur. Hierin heb je keuze uit verschillende kleuren. 

Na het aanbrengen van een beschermlaag, is het erg makkelijk om het steigerhouten meubel te onderhouden. In tegenstelling tot stoffen meubels trekt het geen onnodig stof aan. Om deze fijne eigenschap te behouden is het belangrijk om jaarlijks de nanocoating te verfrissen. Voor welk steigerhouten meubel je ook kiest, zorg voor goede bescherming en onderhoud.