De cryptomarkt is een nieuwe markt, maar als belegger kan je er snel oud in worden. Vaak hoor je de succesverhalen van investeerders die honderden procenten winst hebben gehaald, maar de andere kant van de medaille zijn de enorme koersdalingen. Waar de aandelenmarkt in paniek raakt bij een dalen van enkele procenten, is een crypto-investeerder ontspannen wanneer de koers met 10% zakt. Echter gebeurt het regelmatig dat de koers 30% tot 50% daalt, wat een zeer spannende en moeilijke periode voor investeerders is. De cryptomarkt is misschien wel de meest volatiele markt op onze planeet. Dit komt het meest tot uiting aan het einde van een lange koersstijging. Wanneer de groei van Bitcoin stagneert, zijn het de altcoins die de show stelen.

Deze altcoins zijn een stuk speculatiever en brengen een hoog risico met zich mee. Echter zorgen hoge risico’s voor hoge rendementen. Het jaar 2017 wordt door vele investeerders vaak als voorbeeld hiervan genomen. Altcoins zoals Ripple stegen in dat jaar van minder dan 1 cent naar meer dan een euro. Investeerders die er vroeg bij waren, zagen dankzij de explosieve Ripple koers hun investering 100(!) keer zoveel waard worden. Nog steeds hebben investeerders de hoop en het geloof in deze gouden bergen. In Nederland is het tijdens oud en nieuw verboden om vuurwerk af te steken, maar veel investeerders verwachten toch echt vuurwerk op de cryptomarkt! Een jaar geleden was de jaarwisseling het startsein voor de altcoinmarkt, waarbij diverse altcoins enorm in waarde stegen. Zo ging de Cardano koers van enkele centen naar meer dan €1.

Gaat de Ripple (XRP) koers nog stijgen?

Tussen al deze stijgende cryptomunten is er één coin die de dans redelijk ontspringt. Eén van de bekendste cryptomunten is XRP, de coin van het bedrijf Ripple. Deze munt heeft hoge verwachtingen bij vele investeerders geschept. Echter is Ripple in conflict met de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen. Hierdoor hebben enkele handelsplatformen besloten om XRP niet meer te verhandelen. Al dit slechte nieuws zorgde voor een koersdaling, gevolgd door een zeer langzame weg omhoog. Nu heeft Ripple (XRP) de gewoonte om op het allerlaatste moment explosief te stijgen. Naast de voorbeelden uit 2017, was mei 2021 hier ook een voorbeeld van. Waar andere altcoins wekenlang de weg omhoog vonden, gebeurde dit bij XRP aan het eind van de opwaartse periode. Wanneer het conflict tussen de twee partijen in het voordeel van Ripple wordt opgelost, zullen meer investeerders vertrouwen krijgen in de coin en zullen handelsplatformen de munt weer toevoegen aan hun assortiment. Zal XRP hierdoor wederom als één van de laatste coins een zorgen voor een explosief einde van een geweldig cryptojaar?