Heb je last van haaruitval? Dan kun je van alles proberen om dit tegen te gaan. Sommige mensen gaan meer vitamine B en C eten, terwijl anderen cafeïne houdende shampoo en conditioner gebruiken. Dit kan inderdaad helpen, maar dat hoeft niet. Wanneer haaruitval veroorzaakt wordt door het DHT-hormoon, heeft dit namelijk geen zin. Wil je toch iets doen tegen de haaruitval? Kies dan voor een haartransplantatie. Voordat je zo’n ingreep ondergaat, wil je ongetwijfeld eerst weten wat je allemaal te wachten staat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je wilt weten voordat je een haartransplantatie ondergaat.

Zoek een geschikte haarkliniek

Als je nog niet eerder een haartransplantatie ondergaan hebt, weet je mogelijk niet waar je terecht kunt voor zo’n ingreep. Wij raden je aan je tot een Zantman kliniek te richten. In zo’n kliniek werken namelijk professionals die precies weten hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat. Grote voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een goed eindresultaat. Het vinden van een geschikte kliniek is alleen geen gemakkelijke opgave. Doordat steeds meer mensen een haartransplantatie ondergaan, is het aantal haarklinieken de afgelopen jaren ook gegroeid.

Sommige mensen gaan naar het buitenland voor een haartransplantatie. Voornaamste reden is dat zij hier voor aanzienlijk minder geld een haartransplantatie kunnen ondergaan. Toch raden wij je aan zo’n behandeling in Nederland uit te laten voeren. Waarom? Omdat het eindresultaat van een ingreep hier vaak vele malen beter is dan in het buitenland. Bovendien kun je makkelijk bij de kliniek langs als er toch iets niet helemaal goed is gegaan.

Bepaal op welke manier je haren wilt transplanteren

Heb je een geschikte haartransplantatie kliniek gevonden? Dan ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk ook nog kiezen op welke manier jouw haren getransplanteerd worden. Vroeger gebeurde dit standaard met de FUT techniek, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor de FUE techniek. Omdat deze technieken jou waarschijnlijk weinig tot niets zeggen, lichten we ze hier kort toe.

– Follicular unit transplantation (FUT)

Vroeger was dit de standaard techniek voor het transplanteren van haar en ook tegenwoordig wordt hier nog veelvuldig voor gekozen. Bij deze techniek wordt een stripje huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. De haren uit dit stripje worden elders op de hoofdhuid geïmplanteerd. Door het verwijderen van het stripje huid ontstaat er een wond. Deze moet gehecht worden, waardoor er altijd een litteken achterblijft.

– Follicular unit extraction (FUE)

Veel mensen die tegenwoordig een haartransplantatie ondergaan, kiezen voor de FUE techniek. Dit komt doordat een FUE haartransplantatie als minst ingrijpend wordt beschouwd. Voornaamste oorzaak hiervan is dat de haren één voor één worden weggenomen uit jouw hoofdhuid. Doordat dit met een holle micronaald of boortje gebeurt, ontstaan er slechts kleine wondjes. Hechten is hierdoor niet nodig.

Wat kost een haartransplantatie?

Je weet inmiddels grotendeels hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld ook benieuwd hoeveel zo’n ingreep kost. Dit is op voorhand lastig te zeggen. Waarom? Omdat de kosten van een haartransplantatie afhankelijk zijn van verschillende factoren. Het aantal grafts (haarzakjes) en de verwachte behandelduur spelen bijvoorbeeld een rol in de prijs. Als het om een specialistische behandeling gaat, zoals een kroeshaar transplantatie, kan een haarkliniek een extra toeslag berekenen. Wil je een nauwkeurige prijsindicatie? Vraag dan een offerte aan bij een haartransplantatie kliniek. Op deze manier weet je enigszins wat je qua kosten kan en mag verwachten.